SV Lierop blijft maar winnen in de vierde klasse. Ook nummer 5 Milheezer Boys moest eraan geloven.

SV Lierop breidt zegereeks uit

Sport 387 keer gelezen

LIEROP - SV Lierop blijft maar winnen in de vierde klasse. Ook nummer 5 Milheezer Boys moest eraan geloven afgelopen zondag.

Lierop verkeert na de winterstop in een uitstekende vorm. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen. Toch moest het ook deze lastige uitwedstrijd op natuurgras winnen om goed te blijven staan in de race om de titel. De voorsprong is namelijk nog altijd maar 4 punten.

Die overwinning leek al vroeg dichtbij te komen. De wedstrijd was nog niet eens goed en wel onderweg toen Lierop toesloeg. Bart Sijbers maakte optimaal gebruik van de barre weersomstandigheden en een foutje van de doelman. Die liet de bal door zijn handen glippen na een hoekschop, waarna Bart koelbloedig afrondde: 0-1. De vroege voorsprong bleek echter geen voorschot op een goede wedstrijd te zijn. Het natte veld en de harde wind werkten niet mee voor beide teams, die moeite hadden om de bal vijf keer naar iemand van dezelfde kleur over te spelen. De vele slordigheden resulteerden echter niet in veel kansen aan beide kanten. Sjoerd van Seggelen voorkwam halverwege de eerste helft dat de spits van de thuisploeg oog in oog kon komen met doelman Han Maas, terwijl Tijn van Nuenen aan de andere kant een kans op aangeven van diezelfde Sjoerd over werkte. Toch sloeg Lierop nogmaals toe voor de thee. Sem van de Nieuwenhof splijtte het veld open met een heerlijke steekbal op Tijn, die met zijn snelheid op rechts voor gevaar kon zorgen. Hij zette de bal strak en laag voor op clubtopscorer Nick Verdonk, die zijn zestiende doelpunt binnentikte: 0-2.

Het bleek de aanzet voor Millheezer Boys om in de tweede helft hoger en agressiever druk te gaan zetten op de opbouw van Lierop. Dat had Lierop het de eerste vijftien minuten na rust behoorlijk lastig, maar de ploeg overleefde de druk direct na de rust. Het vergat echter de wedstrijd in het slot te gooien, want Nick miste een aantal kansen op aangeven van linksbuiten Daan Hooglugt en Kevin Geerts op de 0-3. Vervolgens sloeg de nummer vijf genadeloos toe met de aansluitingstreffer: de linksbuiten van Millheeze mocht vanaf links ver de zestien in komen en vanuit een moeilijke hoek uithalen: 1-2. Wat volgde was een slotfase met kansen aan beide zijden, waar Jeroen Gubbels nog minuten mocht maken op de plek van Tijn. Han moest een aantal keer redding brengen terwijl Nick, Daan en Rens Bekx ook nalieten de wedstrijd te beslissen. Doelpunten vielen uiteindelijk niet meer, waardoor Lierop de rommelige wedstrijd winnend afsloot.

Het was zeker niet de beste wedstrijd, maar het bleek ook andermaal dat de ondergrens van de hardwerkende manschappen van trainer Tim van Seggelen bijzonder hoog was geworden. Met 41 punten staat de ploeg nog altijd 4 punten voor op achtervolger ASV’33 en heeft het tot nu toe slechts 10 punten laten liggen. Of de rood-witten de titelrace volhouden zal over twee weken blijken, wanneer ze na een weekendje paasrust de uitwedstrijd tegen middenmoter Bavos speelden. De wedstrijd in Bakel begint om 14.30 uur en is voorlopig laatste uitwedstrijd tot het competitieslot tegen Brandevoort in Helmond.