In 2015 won Someren thuis met 3-0 van Limburgia.
In 2015 won Someren thuis met 3-0 van Limburgia.

Laatste strohalm voor SV Someren

Sport 442 keer gelezen

SOMEREN - Na een vrij weekend staat er komende zondag weer een competitiewedstrijd op het programma voor SV Someren. De blauw-witten hebben een moeizaam seizoen in de eerste klasse F en daar is nog extra onrust bij gekomen. 

Afgelopen week werd de Zuid-Limburgse eersteklasser EHC failliet verklaard. De KNVB bepaalt op korte termijn wat er nu gaat gebeuren. Als de Limburgers uit de competitie worden gehaald, is dat sportief gezien slecht nieuws voor Someren. De ploeg van Stef Sijbers won van de Limburgers en zal dan drie punten kwijtraken, waardoor het de rode lantaarn nog wat steviger in handen krijgt. 

De Somerenaren hebben het lot niet meer in eigen hand. Het enige wat ze kunnen doen, is zoveel mogelijk punten verzamelen in de resterende wedstrijden. Tegenstanders zijn nog Deurne, Mierlo-Hout, EHC?, naaste concurrent SHH en aanstaande zondag BSV Limburgia. De ploeg uit Brunssum verloor afgelopen zondag met 0-2 van titelkandidaat Valkenswaard. Limburgia hield de ruimtes erg klein en verdedigde gedisciplineerd in de eerste helft. Na rust domineerde Valkenswaard en kreeg kansen om op voorsprong te komen. De beste was voor topscorer Youri van Brussel, maar zijn pingel werd gekeerd door de Limburgse sluitpost. Van Brussel maakte vijf minuten later zijn fout goed door alsnog te scoren. Jordi van Meurs besliste daarna het duel met de tweede treffer.

De Limburgse club maakte, na de contractverlenging van hoofdtrainer Jan van Dijk en het aantrekken van assistent-trainer Armand Mingelers, bekend dat dertien spelers hebben toegezegd ook volgend seizoen actief te zijn in Brunssum. Limburgia staat momenteel op een negende plaats, maar heeft zich nog niet helemaal veilig gespeeld. Om het perspectief op handhaving nog levend te houden, moet Someren komende zondag de laatste strohalm grijpen en drie punten pakken. 

De wedstrijd op sportpark De Potacker begint om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant