Ilsa photography.

Goed begin van seizoen voor Han van Hal en Stephan Weijers

Sport 590 keer gelezen

LIEROP - Afgelopen weekend reisde de nieuwe combinatie, Stephan Weijers en Han van Hal, af naar Portugal om aan deel te nemen aan de eerste Grand prix Sidecar cross van het seizoen.

Onder de perfecte weersomstandigheden begonnen ze zaterdag aan de kwalificatiewedstrijd. Ze reden een goede wedstrijd en finishte op een 5de plek. Op zondag waren er tropische temperaturen voorspeld en dit was ook het geval. De eerste manche was de start goed en zaten voor in het strijdtoneel. Ze kwamen de finish over op een 10e plek. De tweede manch crashte er een combinatie bij de start waardoor ze werden opgehouden en in de middenmoot moesten beginnen aan de race. Na flink wat teams ingehaald te hebben en een goede race te hebben gereden finishte ze als 8ste. De goede voorbereidingen van het team in de winter kwamen goed tot zijn recht. In totaal nemen ze 24 WK punten mee naar huis. En staan ze in op een mooie 7de plaats in het algemeen klassement. De volgende GP is in Heerde, Nederland op 11 en 12 mei.