Afbeelding

Dakos boekt belangrijke overwinning

Sport 163 keer gelezen

SOMEREN - Op zondag 21 april brachten de korfbaldames van Dakos een bezoek aan DAW Schaijk. Dakos wist een nipte overwinning uit het vuur te slepen.

Omdat zowel Dakos als de nummer één vorige week punten lieten liggen, was het zaak om het gat van drie punten te behouden. De nummer 2 van de competitie speelt namelijk voor promotie, dus elke wedstrijd telt. Al snel kreeg Dakos aanvallend een vrije worp mee: 0-1. Ook DAW Schaijk kreeg meteen een vrije worp die zij verder wisten uit te lokken tot een strafworp. 1-1. De 25 minuten die hierop volgde verliep moeizaam. Hoewel er veel kansen werden gecreëerd, werden deze niet afgerond. Dakos wist de korf uiteindelijk net wat beter te vinden, waardoor de dames met 4-5 de rust in gingen. Het duurde na de rust bijna 10 minuten tot dat de eerste goal weer viel in het voordeel van Dakos. Daarna werd een belangrijke strafworp goed afgerond en dit bracht de score tot 4-7 met nog 15 minuten op de klok. Met nog 2 minuten op de klok werd het nog erg spannend, maar bleven doelpunten uit: 6-7.