Arnold Verhofstad heeft zijn lidmaatschap bij Leefbaar Someren opgezegd. (Foto: Bram van Oosterhout)
Arnold Verhofstad heeft zijn lidmaatschap bij Leefbaar Someren opgezegd. (Foto: Bram van Oosterhout)

Breuk bij Leefbaar Someren: enig raadslid vertrekt

Algemeen 1.252 keer gelezen

SOMEREN - Leefbaar Someren verdwijnt per direct uit de Somerense gemeenteraad. Enig raadslid Arnold Verhofstad stapt op, evenals zijn fractiegenoten.

door Maarten Driessen

Verhofstad wil nog niet inhoudelijk reageren, maar verwijst naar een brief aan burgemeester Dilia Blok. Daarin geeft Verhofstad te kennen zijn lidmaatschap van Leefbaar Someren inmiddels al te hebben opgezegd, evenals zijn fractiegenoten.

Bij commissievergaderingen werd de partij tot dusver vertegenwoordigd door Rien van Dinther. Eerder stapte commissielid Peter Schols al op, naar aanleiding van een integriteitsonderzoek naar mogelijke productie van medicinale cannabis. Schols wachtte een oordeel van de gemeenteraad niet af en besloot zelf te vertrekken.
Lees hieronder verder

Mogelijk doelt Verhofstad in zijn brief daarom op zowel Van Dinther als Schols. De voormalig fractievoorzitter van Leefbaar Someren wil echter pas tijdens de eerstvolgende raadsvergadering, op donderdag 16 mei, meer tekst en uitleg geven.

Gevolgen voor coalitie

Maar wat betekent dit voor de Somerense coalitie, waar Leefbaar onderdeel van uitmaakt? Eerder verdween coalitiepartner PvdA ook al uit de raad, omdat enig raadslid Hans van Maris vertrok en een nieuwe partij startte: Someren voor Elkaar. Van Maris gaf echter direct te kennen het coalitieakkoord te zullen blijven steunen.

Of dat ook voor Verhofstad geldt, is nog de vraag. Als hij besluit een andere koers te varen, is de coalitie zijn meerderheid in de raad kwijt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant