De handbalheren van Handbal Someren.

Belangrijke zege handbalheren

Sport 325 keer gelezen

SOMEREN - Het einde van het seizoen nadert in de handbalcompetitie. En met nog maar drie wedstrijden te spelen, was het de heren van Handbal Someren er alles aan gelegen om zondagochtend een overwinning te pakken.

Someren stond zondag voor het begin van de wedstrijd op een 8e plek. Tegenstander Dongen op plek 10. Met winst zou Dongen evenveel punten behalen als Someren, terwijl Someren bij winst zou stijgen naar de 7e plek. Om 11.15 uur klonk het startsignaal in sporthal de Postel. En ging de wedstrijd in een hoog tempo van start. Someren begon met de bal en kwam direct op voorsprong. Dongen kon af en toe een goal meepikken, maar kreeg het niet voor elkaar om op het niveau van Someren mee te spelen. Door het hoge tempo werd veel gescoord, maar door het goede keepers- en verdedigingswerk van Someren kon Dongen geen voorsprong pakken. Someren ging met 17-14 voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging Someren door met waar ze in de eerste helft mee geëindigd waren: voorin de bal in het net en achter stevig verdedigen en zorgen dat Dongen niet kon scoren. De tweede helft verliep eigenlijk hetzelfde als de eerste, het was niet makkelijk, maar Someren stond wel de hele tijd voor. Om 12.30 uur klonk het eindsignaal met de winst voor Someren, 35-28. Someren steeg daardoor naar de 7e plek en heeft zelfs nog kans op de 6e en misschien nog wel de 5e plek. Hier moeten ze wel beide wedstrijden nog winnen tegen Bevo en Jupiter.

Zondag 7 april zal eerst tegen Bevo gestreden worden. Deze wedstrijd is om 12.35 uur en wederom thuis in de Postel.