Afbeelding
Jeannie Bouwmans

Eigen doelpunt levert rode lantaarn op

Sport 414 keer gelezen

SOMEREN - In het kelderduel tegen Minor is SV Someren door een eigen doelpunt nog dieper in de problemen geraakt. Minor was voorafgaand aan het duel hekkensluiter in de eerste klasse F. Dankzij de 0-1 hebben de blauwwitten de laatste plaats overgenomen en daardoor komt de tweede klasse steeds dichterbij.

door Gerard Slegers

In een echte degradatiekraker met matig voetbal kreeg Minor uit Nuth rond het kwartier de eerste kansen. Tot tweemaal toe bracht doelman Kevin Aben redding. Net voor het half uur was een schot van verdediger Kevin van de Voort het eerste wapenfeit van de thuisclub. De bal verdween naast de verkeerde kant van de paal. Balverlies op het middenveld van Thijs Martens leidde bijna tot een doorbraak van Minor. Een overtreding van Wesley van den Boomen, die terecht geel opleverde, voorkwam dat. Op slag van rust liet Minor-goalie Hanckman de bal los na een vrije trap van Thijs Martens. Het schot van Max Sonnemans dat erop volgde viel recht in de handen van de keeper.

Al vrij snel in de tweede helft kwam Minor gelukkig op voorsprong. Na een Limburgse hoekschop kopte Koen de Louw, die dit seizoen moeizaam tot scoren komt, de bal onhoudbaar in eigen doel. Koen wilde meteen na de aftrap opnieuw scoren aan de andere kant, maar werd net buiten de zestien gevloerd, hetgeen geel opleverde voor zijn tegenstander. Someren kreeg nog enkele grote kansen, maar Thijs Martens schoot in vrije positie voorlangs en Tom Lintermans mikte over het doel. Invaller Tuur van Wetten gaf binnen een minuut zijn visitekaartje af met een strak schot rakelings naast het doel. Ook Minor kreeg nog kansen uit de counter, maar Tsilyk en Lardenoije misten. Het dichtst bij een doelpunt was Koen de Louw. Hij nam een vrije trap op een mooie positie net buiten de zestien, maar de bal verdween via de lat over het doel. Stef Sijbers, die vorig seizoen met Berghem Sport degradeerde naar de tweede klasse, ziet dit doemscenario ook met Someren steeds dichterbij komen. “Je ziet dat het zelfvertrouwen er niet beter op wordt. Dat doet pijn”, aldus de coach. Het is nog maar de vraag of hij erin slaagt om dat vertrouwen in de resterende wedstrijden terug te brengen.

Opstelling Someren: Kevin Aben, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen (70 Justin Hoeben), Max Sonnemans, Tom Lintermans, Luc Bouwmans, Maico Meulen (70 Tuur van Wetten), Thijs Martens, Koen de Louw.