(Foto's: Jeannie Bouwmans)

Someren redt het ook tegen Volharding niet

Sport 344 keer gelezen

SOMEREN - Het begint een repeterend verhaal te worden bij SV Someren. Net zo goed zijn als je tegenstander en na negentig minuten toch met lege handen staan. Ook tegen titelkandidaat Volharding was Someren absoluut niet de mindere. Een cornerverhouding van 2 tegen 13 voor de blauwwitten spreekt wat dat betreft voor zich. Met een 2-1 uitslag werd Volharding uiteindelijk de gelukkige winnaar.

door Gerard Slegers

Niet voor het eerst stapte Stef Sijbers de bestuurskamer binnen met een verlies, maar wederom kreeg hij de complimenten over het vertoonde spel. “Daar word ik onderhand wel een beetje moe van”, zei de geïrriteerde trainer van Someren. Het verlies op bezoek bij Volharding was totaal onnodig. In de eerste helft was het een gelijk opgaand duel, waarbij de beste kans voor de thuisclub was. Na een half uur spelen had Kevin Aben een prima redding in huis, maar de bal viel voor de voeten van Joop Daniëls, die in vrije positie over het doel kegelde. Pal voor rust kwam Volharding alsnog op voorsprong. Een voorzet van Sven Jenniskens werd door iedereen gemist en viel net naast de paal binnen. Een gelukkig doelpunt op een voor Someren heel ongelukkig moment.

Someren kwam in de tweede helft overtuigend uit de startblokken en was dreigend via diverse corners die niets opleverden. Een schot van Nick de Louw ging naast en een pegel van Thijs Martens scheerde over de lat. Na een klein uur leek de definitieve beslissing te vallen toen de bezoekers een tweede tegentreffer moesten incasseren. Tim Martens schoot via de paal de 2-0 binnen. Daarna gaf Someren nog eens extra gas. Doelman Bono Barten bracht redding bij een gevaarlijk indraaiende bal, Koen de Louw kopte rakelings naast en Justin Hoeben trof de lat. In de tachtigste minuut scoorde Max Sonnemans de welverdiende aansluitingstreffer, maar bij 2-1 bleef het. Invaller Maico Meulen had nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot over het doel. “De hele tweede helft zijn wij beter”, blikte Sijbers terug. De Somerense trainer was na afloop kiezelhard voor zijn ploeg, en dan met name over de aanvallers: ”We krijgen het niet voor mekaar om de gemaakte afspraken na te komen. We zijn voorin niet goed genoeg. De enige die onze kansen verprutsen zijn wij zelf.”

Opstelling Someren: Kevin Aben, Luc Bouwmans, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Rob Vossen (55 Maico Meulen), Tom Lintermans (76 Tuur van Wetten), Max Sonnemans, Koen de Louw, Justin Hoeben, Thijs Martens.