Afbeelding

Hurkmans crasht op GP-zijspancross, Van Hal 12e

Sport 795 keer gelezen

HEERDE - Han van Hal en Haske Hurkmans stonden afgelopen weekend aan de start van de GP-zijspancross van Nederland in Heerde. Een ‘thuiswedstrijd’ voor beide heren. Zaterdag mochten ze weer kwalificeren voor de wedstrijden op zondag. Hurkmans maakt hier in de eerste ronde een flinke crash een brak hierbij zijn sleutelbeen.

Voor hem hield het crossweekend dus als snel op. Van Hal kwalificeerde zich als 10e en dat betekende dus een directe plaats voor de wedstrijden op zondag.

In de eerste race op zondag had het team een goede start en vervolgens ook een mooie, constante wedstrijd. Ze reden lang op een mooie 12e plek. Helaas lieten ze in de laatste bocht de motor afslaan, waardoor ze als 14e over de finish kwamen.

De tweede race had het team wederom een goede start, echter kwamen ze in aanraking met een ander team. Hierdoor kwamen ze als 12e de eerste ronde door. In de helft van de race vloog er een steen op de dodemansstekker waardoor de motor afsloeg. Hierdoor verloren ze 3 plaatsen. Uiteindelijk weer ritme in de wedstrijd gekregen en als 12e gefinisht.

Volgende NK

Totaal nemen ze 16 punten mee naar huis en dit betekent dat Van Hal en zijn teamgenoot Thom van de Lagemaat nu als 14e in het algemeen klassement van het WK staan. Donderdag, Hemelvaartsdag staat er weer een NK in Rhenen op het programma, 27 en 28  mei mogen ze afreizen naar Brou in Frankrijk voor de volgende GP.

Het is even afwachten of Hurkmans al genoeg hersteld is om hier aan de start te kunnen verschijnen.