De dames van Handbal Someren konden afgelopen zondag in De Postel niet winnen van ESC.

Handbaldames weten weer wat verliezen is

Sport 279 keer gelezen

SOMEREN - De handbaldames van Handbal Someren hebben hun overwinningsreeks geen vervolg kunnen geven. In sporthal De Postel in Someren ging de ploeg van Frits Aspers met 14-18 onderuit tegen ESC.

De toeschouwers werden de eerste minuten van de wedstrijd niet verwend. Pas na vijf minuten lag de bal in het net. De gehele eerste helft bleek het tempo niet van dusdanig niveau dat er nog veel gescoord werd. Het resulteerde in een schamele 5-7 bij rust. Een peptalk van trainer Aspers was dus wel enigszins nodig om te kijken hoe er meer doelpunten gescoord konden worden. Minder balverlies, snelle wissels en op tempo spelen was nodig om in ieder geval iets meer te scoren voor Someren.

De tweede helft ging het beter bij beide ploegen. Wel had de tegenstander een andere tactiek bedacht: twee cirkels. Een tactiek die zorgde voor wat foutjes bij Someren. De Somerense ploeg kon daardoor niet meer terugkomen in de wedstrijd met een 14-18 als eindstand tot gevolg. Zondag spelen de dames opnieuw, dan tegen de Beekse Fusie Club om 14.30 uur in Beek.