Koen Meuffels in actie op de Hockenheimring. De Somerenaar beleefde een sterk weekend in Duitsland. (Foto: Dino Eisele)
Koen Meuffels in actie op de Hockenheimring. De Somerenaar beleefde een sterk weekend in Duitsland. (Foto: Dino Eisele) Dino_Eisele

Koen Meuffels sluit seizoen in stijl af

Sport 215 keer gelezen

HOCKENHEIM - Het seizoen voor de Somerense motorcoureur Koen Meuffels zit erop. Op de Hockenhemring in Duitsland werden de laatste twee races van het IDM-kampioenschap verreden. Een weekend wat smaakt naar meer voor de Somerenaar.

Veel mensen waren richting het circuit afgereisd om Koen aan te moedigen. Hoogtepunt voor de coureur was het bezoek van zijn sponsor Code Yellow. Zij kwamen met twintig man langs en beleefden een mooie dag in de pitbox. Koen begon het weekend goed. De vrije trainingen verliepen soepel en zodoende pakte hij tweemaal een top 10 plaats. In de kwalificatie ging het minder. De Somerenaar ging in de eerste kwalificatie onschuldig onderuit, maar net genoeg om niet meer verder te kunnen met de motor. Wel had Koen al een tijd kunnen zetten, deze was goed voor plek 12. In de tweede sessie reed Koen een stuk sneller. “Iedereen ging uiteindelijk een stukje harder dus dit leverde mij uiteindelijk geen betere startplaats op dan de 12e plek. Ik was niet tevreden omdat ik verder naar voren wilde staan om in de race direct aansluiting met de kopgroep te hebben”, aldus Koen.

Tactische keuze
Op naar de race. In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend en dat betekende dat de baan nog nat was. Maar omdat er daarna nog veel gereden werd in de warm-up kreeg je een steeds droger wordende baan. Koen: Tegen de tijd dat wij moesten rijden was het grootste gedeelte dan ook bijna droog, maar daar waar ik opgesteld stond was het nog nat. Iedereen wisselde naar slicks. Dat ik snel met een slick weg zou komen op een natte baan was onmogelijk dus ik besloot als een van de weinige om toch mijn regenbanden erop te laten liggen.” Een perfecte keuze blijkt later. Koen finisht als vierde, en dat vanaf de twaalfde startpositie. In de tweede race geen twijfel over bandenkeuze, het was droog. Door een iets mindere start viel Koen weg uit de top, maar uiteindelijk wist hij zich te herpakken en kwam hij als achtste over de streep. “Een mooie afsluiting van het seizoen 2022. En nu wordt me gevraagd: Wat ga je volgend seizoen doen? Nou, daar ga ik eens goed over nadenken. Ik wil graag terug naar het WK maar dan met een Supersport motor waar ik nu op rij, maar daar is een groot budget voor nodig. Nog een jaar IDM heeft niet mijn voorkeur, simpel gezegd: ik weet het nu nog niet. Ik houd jullie op de hoogte. De komende tijd zal ik bij verschillende mensen even langsgaan maar ik wil nu toch alvast iedereen ontzettend bedanken voor de inzet en hulp van afgelopen seizoen. Op naar 2023”, sluit Koen af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant