Afbeelding

Welke voordelen biedt HRM-software voor uw bedrijf?

Ondernemend 47 keer gelezen

Waar voorheen een werknemer zelf naar het kantoor van de HR-manager wandelde om verlof op te vragen, regelt een personeelslid dit tegenwoordig eenvoudig via HRM-software. Wat houdt HRM-software echter precies in en wat zijn de voordelen die deze automatisering met zich meebrengt?

Wat houdt HRM-software precies in?

De term HRM staat voor Human Resource Management en is in feite hetzelfde als personeelszaken of P&O. Bij HRM zorgt u ervoor dat het personeel zo goed mogelijk binnen de organisatie wordt geleid, waardoor het bedrijfsproces zo productief en effectief mogelijk verloopt. HRM-software ondersteunt u bij de werkzaamheden rondom de personeelszaken. Door middel van één centrale database kunt u processen automatiseren die vroeger met de hand geregistreerd moesten worden. 

Voordelen van HRM-software binnen uw organisatie

Het toepassen van de juiste HRM-software voor uw bedrijf brengt een aantal handige voordelen met zich mee: 

HRM-software bespaart aanzienlijk veel tijd

Binnen een bedrijf met veel werknemers is veelal een aparte afdeling voor HRM aanwezig. Deze afdeling richt zich op alle zaken rondom de werknemers. Zo verwerkt deze afdeling de gewerkte uren, maken zij arbeidsovereenkomsten, bewaken zij beoordelingen en dossiers en verwerken zij het salaris. Door HRM-software bespaart de afdeling veel tijd met het invoeren van HRM gegevens, waardoor de medewerkers zich kunnen focussen op daadwerkelijk belangrijke onderwerpen. 

Effectieve bedrijfsprocessen in het gehele bedrijf

HRM-software levert niet alleen tijdswinst op bij de HR-afdeling, maar ook bij de overige afdelingen binnen uw organisatie. Zo hoeft iedere medewerker namelijk niet voor elke vraag direct naar de HRM-afdeling te gaan. Het indienen van een aanvraag voor verlof, het doorgeven van contactinformatie of het analyseren van de eigen loonstrook kan iedere werknemer namelijk zelf doen met de HRM-software. De HRM-software verwerkt automatisch alle gegevens binnen de administratie, waardoor het bedrijfsproces soepel en effectief verloopt. 

Welke functies zijn beschikbaar met HRM-software?

Binnen de HRM-software zijn alle handige functies aanwezig. Dit zijn een aantal veelgebruikte toepassingen: 

  • Elektronisch dossier per medewerker

     Met HRM-software legt u voor iedere werknemer een elektronisch dossier aan. In dit dossier bewaart u eenvoudig de arbeidsovereenkomst, salarisstroken en persoonlijke informatie. Met slechts één muisklik haalt u direct de juiste gegevens op.
  • Het aanvragen van verlof of verzuim

     Ieder personeelslid vraagt eenvoudig onbetaald verlof of een vakantie op door middel van de HRM-software. De HRM-werknemer analyseert direct wie er aanwezig zijn op de afdeling gedurende het verlof en kan meteen de aanvraag wel of niet goedkeuren.
  • De salarisregistratie voor uw organisatie

     De HRM-software verbindt u eenvoudig met de salarisregistratie. Zo verwerkt de software gemakkelijk en snel alle gewerkte uren, declaraties en verlofdagen. De salarisstroken, loonaangiftes voor de belastingdienst en jaaropgaven bewaart u veilig in de HRM-software. Benieuwd welke HRM-software bij uw organisatie past? Vergelijk HRM-software zodat u het juiste systeem installeert. 

Uit de krant