Afbeelding

Advertorial - Investeren in een bedrijfswagen: 5 redenen

Ondernemend 121 keer gelezen

Het aanbod aan goed onderhouden bedrijfswagens is groot en de prijzen voor zowel leasen als aanschaf zijn scherp. Dit nodigt uit tot nadere bestudering van de mogelijkheden en voordelen van zo’n voertuig, want niet alleen ondernemers hebben baat bij een betaalbaar busje. Ook particulieren ervaren steeds vaker het genot van een ruime, snelle en comfortabele bestelauto in plaats van een gezinswagen. 

Vergelijkbaar met gezinswagen

Op de website Dutchvans.com worden potentiële eigenaren geïnspireerd door de vele modellen. Zo’n Ford Transit Custom bijvoorbeeld, eventueel met dubbele cabine, heeft een aanzienlijke laadcapaciteit, biedt zitruimte voor zes personen en is even snel en wendbaar als een SUV of grote gezinswagen. Voor ondernemingen die meerdere personen inclusief hun apparatuur op pad sturen (hoveniers, muzikanten, bouwvakkers) is deze bus ideaal, terwijl ook grote gezinnen van dit comfort genieten - denk aan vakanties.

Meer kans op werk

Wie zonder werk zit, verbreedt zijn speelveld omdat bij veel werkzaamheden een eigen auto - en zeker een busje - een absolute pre is. Koerier, runner, taxichauffeur, bezorger, er zijn veel banen waarbij zo’n bus van pas komt. Ook het aantal ideeën om zelf een onderneming te beginnen waarin de bus een centrale rol speelt, neemt toe. Een honden-uitlaatservice is een mogelijkheid, een mobiele kapsalon of kleine verhuisservice, het zijn maar enkele voorbeelden. Net als de volgende optie:

Het roer om

Door het vele thuiswerken (en beschikbare digitale werk) is er het toenemende besef dat een werkplek in een onooglijk gebouw op een industrieterrein aan de ringweg helemaal geen vaste locatie hoeft te zijn. De digital nomad trekt met zijn bus van land naar land en doet zijn werk online. Ook bestaan er platformen via welke allerlei werkzaamheden verricht worden in ruil voor kost en inwoning. Het is een avontuurlijk bestaan, maar elke nacht heeft de reizende werknemer een dak boven zijn hoofd. Intussen ziet hij veel van de wereld, maakt kennis met culturen en doet een schat aan ervaringen op. 

Ombouwen tot camper

Het is voor velen een reden om hun voormalige bedrijfswagen om te bouwen tot camper. Waar de een slechts een matras en slaapzak achterin gooit, slaat de ander aan het knutselen en tovert het geheel om tot rijdend vakantiehuisje, soms zelfs inclusief zonnepanelen zodat men zelfvoorzienend is. Waar nieuwe campers behoorlijk prijzig zijn, is de weg naar een eigen camper betaalbaar door een tweedehands busje aan te schaffen en de creativiteit erop te laten botvieren. Een bedrijfswagen is kortom meer dan een vervoermiddel. Met enig gevoel voor poëzie zouden we kunnen zeggen dat zo’n busje het leven verrijkt. 

Uit de krant