Afbeelding

Franciscusparochie houdt jaarlijkse MOV-actie

Algemeen 228 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - De MOV-groep van de Franciscusparochie zamelt ook dit jaar geld in voor ontwikkelingsprojecten verspreid over de wereld. Zo worden dit keer initiatieven gesteund in Zambia, Malawi, Gambia en Roemenië. 

MOV staat voor Missie, Ontwikkeling en Vrede. De parochiegroep gaat jaarlijks tijdens de vastenperiode aan de slag met het ophalen van donaties, bedoeld om diverse ontwikkelingsprojecten te ondersteunen. ‘We leveren financiële steun aan bewoners in landen waar het moeilijk is om op een menswaardige manier te leven. Het ontbreken van eerste levensbehoeften, geen of weinig mogelijkheden tot scholing en andere onzekerheden zorgen daar voor een weinig hoopvolle toekomstverwachting’, aldus de MOV-groep.

Schoolprojecten

Dit keer kreeg de groep verzoeken vanuit projecten in Zambia, Malawi, Gambia en Roemenië. Zo vraagt de stichting Jacana aandacht voor de uitwerking van landbouwplannen in Zambia en worden schoolprojecten in Malawi van een financiële boost voorzien.
In Gambia draagt de stichting Future For Young People (FFYP) bij aan educatieve en culturele projecten voor kinderen en jongeren. En in Roemenië verzoekt de stichting Pacea Domnului om een bijdrage voor de kosten van het transport van goederen naar het Oost-Europese land. ‘Uit de terugkoppeling van projecten die we in het verleden steunden, weten we dat onze bijdrage wel degelijk helpt om het leven wat draaglijker te maken. Zo kunnen we met overtuiging zeggen: hulp helpt.’

Doneren

Inwoners van de gemeenten Asten en Someren wordt daarom om een donatie gevraagd. Zo kan het bekende zakje worden ingeleverd op de volgende locaties: Haspelstraat 21 in Someren in Someren-Eind, tijdens de zondagsviering in de Lambertuskerk in Someren, bij De Shop in Someren-Heide, bij de Maria Presentatiekerk en de pastorie in Asten, bij de Antoniuskerk in Heusden, bij de Onze Lieve Vrouw Presentatiekerk in Ommel en bij de Koepelkerk in Lierop.
Doneren kan ook door een bedrag te storten op rekeningnummer NL13RABO03274941.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant