Afbeelding

Bijeenkomsten ‘Start Koffie met een Tablet’

Algemeen 167 keer gelezen

SOMEREN - Bibliotheek Helmond-Peel organiseert binnenkort gratis bijeenkomsten met de naam ‘Koffie met een tablet’. Tijdens Koffie met een Tablet behandelen medewerkers van de Bibliotheek Helmond-Peel iedere bijeenkomst een digitaal thema. De inhoud van de bijeenkomsten is gebaseerd op het programma ‘Welkom Online’ van het Nationaal Ouderenfonds.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 april in De Ruchte in Someren en gaat over digitale veiligheid. Hoe herken je een phishing-mail? Is de webshop wel betrouwbaar? ‘We begeven ons samen op de digitale snelweg en wijzen je op de mogelijkheden en de risico’s.’ De bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

QR codes

De tweede bijeenkomst staat in het teken van QR-codes. Je ziet steeds meer QR codes opduiken, bijvoorbeeld op verpakkingen, op toeristische bordjes of onderweg op terrassen om iets te bestellen. De medewerkers laten tijdens de bijeenkomst zien hoe je deze QR codes kunt scannen met je smartphone. Deze bijeenkomst is op 21 mei in De Ruchte en duurt ook van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden is wel nodig. Dit kan via de bibliotheek. Loop even binnen of bel naar Bibliotheek Someren (0493-492828). Koffie met een Tablet is ontstaan uit een samenwerking tussen KBO Kring Helmond, het Nationaal Ouderenfonds, gemeente Helmond, de afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA en de Bibliotheek Helmond-Peel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant