Voorzitter Wim Steenbakkers (l) en wethouder Willem van Doorn onthullen het bord.
Voorzitter Wim Steenbakkers (l) en wethouder Willem van Doorn onthullen het bord. Patrick Janssen

Feestelijke opening informatie- en rustpunt

Algemeen 430 keer gelezen

SOMEREN - In 2024 bestaat de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Someren 100 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert de vereniging gedurende dit jaar enkele op de inwoners van Someren gerichte activiteiten. Als eerste betrof dit zaterdag het inrichten van een informatie- en rustpunt bij het verenigingsgebouw de van Gijselshof, de voormalige bosloods, aan de Keelvenweg in Someren. 

Bij het verenigingsgebouw is een robuuste picknickbank met een drietal informatieborden geplaatst. De borden bevatten informatie over de honingbij en de historie van het gebied en met name de ‘bosloods’. De vereniging kon dit plan uitvoeren dankzij de medewerking en ondersteuning van de gemeente Someren. De feestelijke opening van dit punt en daarmee tevens van het jubileumjaar, vond plaats op zaterdag 23 maart.

De openingshandeling werd verricht door wethouder Willem van Doorn van de gemeente Someren die samen met voorzitter van St. Ambrosius, Wim Steenbakkers, de informatieborden onthulde. In een toespraak wees de wethouder op het belang van het werk van de vereniging. Die immers naast het houden van honingbijen en het winnen van honing ook werkt aan het verbeteren van de biodiversiteit. Ook prees hij de vereniging voor het initiatief dat voor de vele wandelaars in dit gebied bij het Keelven zeker een aanwinst is.

Na afloop van de feestelijke opening was er koffie met vlaai voor de aanwezigen en onder genot van een toepasselijk glaasje werd er door de vele aanwezige leden volop ‘bij’ gepraat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant