De medaillewinnaars.
De medaillewinnaars.

Succes voor Bram van Heugten en Willem van de Voort in finale Skills Heroes

Algemeen 426 keer gelezen

LIEROP/SOMEREN - Negen studenten van het Helmondse ROC Ter AA streden in de finale van Skills Heroes om de hoogste eer. Uiteindelijk mochten maar liefst zes studenten het erepodium op. 

De sfeer zat er goed in afgelopen twee dagen in de Brabanthallen in Den Bosch. Zo’n 700 mbo-studenten en vmbo-leerlingen toonden hun vakmanschap tijdens de Skills Finals. Uitzonderlijk was dat het kleinschalige ROC Ter AA maar liefst zes medailles mee naar huis nam:

Goud: Bram van Heugten uit Lierop in de categorie ‘Metselaar’

Zilver: Niels Berkvens uit Asten/ Rowan Ordelman uit Eindhoven in de categorie ‘Cyber Security’ en Maud Bordat uit Aarle-Rixtel in de categorie ‘Managementassistent’

Brons: Isa Kluijtmans uit Beek en Donk in de categorie ‘Pedagogisch medewerker’ en Willem van de Voort uit Someren in de categorie ‘Tegelzetter’

Maud vloog als eerste haar begeleider Heidi Veltkamp om de hals. “Het was in één woord geweldig!”, zegt ze. “Het was een enorme ervaring, en dan ook nog een medaille winnen, dat is te gek!”, zegt Maud glunderend. Willem heeft ook de smaak te pakken: “Het is voor mij de eerste keer dat ik deelneem aan Skills, en meteen brons! Volgend jaar doe ik zeker weer mee!”

Voor Bram was het de derde keer dat hij het podium van Skills Heroes staat. Na twee zilveren medailles in de voorgaande jaren, kreeg hij dit jaar goud omgehangen. Nog enigszins beduusd van de winst: “Het ging goed, maar het was toch spannend. Je moet erg precies werken, terwijl de tijd loopt. Het is echt super om na het zilver nu goud te winnen!”

De winnaars van de Skills finals kwalificeren zich voor de Worldskills in Lyon, Frankrijk. Deze vinden plaats in september 2024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant