Peter Schols wachtte donderdag het oordeel van de gemeenteraad niet af en stapte zelf op. (Foto: Hein van Bakel)
Peter Schols wachtte donderdag het oordeel van de gemeenteraad niet af en stapte zelf op. (Foto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

Commissielid Schols houdt eer aan zichzelf en stapt op

Algemeen 313 keer gelezen

SOMEREN - En weer werden de inwoners van de gemeente Someren geconfronteerd met een ‘bijzondere’ raadsvergadering. Een vergadering die in de boeken ging als opnieuw een avond vol rancune en onderling wantrouwen.

De aanleiding was helder: een integriteitsonderzoek naar burgercommissielid Peter Schols van Leefbaar Someren. Een onderzoek ingesteld omdat Schols nog altijd enkele wietplantjes zou kweken, dit vanwege zijn fantoompijnen nadat zijn rechterbeen moest worden geamputeerd na kanker. Het zorgde donderdag al direct voor discussie. Schols kweekt namelijk geen plantjes meer om wietolie te maken. Echter, het was al te laat. Nog voordat de uitkomst van het onderzoek besproken kon worden stapte Schols op, teleurgesteld en boos tegelijk. Ook zijn fractievoorzitter, Arnold Verhofstad, kon geen enkel goed woord opbrengen voor de gang van zaken, zeker niet nu het in de pers al duidelijk was geworden en het onderzoek eigenlijk geheim had moeten blijven tot aan de bewuste donderdagavond. Opnieuw werd de vergadering een wirwar aan verwijten en vraagtekens. Als klap op de vuurpijl stapte de Gemeenschapslijst voortijdig uit de vergadering nadat hen een derde termijn was geweigerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant