Burgemeester Blok (l) reikte een deel van de diploma's uit.
Burgemeester Blok (l) reikte een deel van de diploma's uit.

Nijntje Beweegdiploma voor jonge turners en turnsters

Algemeen 218 keer gelezen

SOMEREN - Turnvereniging Someren mocht afgelopen zaterdag diverse beginnende turners en turnsters blij maken met het Nijntje-beweegdiploma. Een deel van de diploma’s werd uitgereikt door burgemeester Dilia Blok.

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin het kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Bij de turnvereniging in Someren waren er verschillende kinderen van 2 tot en met 6 jaar die slaagden voor het officiële diploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). 

Deze kinderen lieten vol enthousiasme zien dat ze de basisvaardigheden van gymnastiek uitstekend beheersen. Rollen, duikelen, hinkelen, draaien en ga zo maar door. In totaal waren er twintig opdrachten die de kinderen moesten uitvoeren. Op een speciaal opgezet podium werd onder luid applaus het diploma uitgereikt. Burgemeester Dilia Blok deelde zowel bij de eerste als de tweede groep de diploma’s uit.

Uit de krant