(Stockfoto: Micle de Greef)
(Stockfoto: Micle de Greef)

Onis houdt bijeenkomsten over rouw en verlies

Algemeen 262 keer gelezen

ASTEN/SOMEREN - Een recente themamiddag over het afscheid van een dierbaar iemand maakte duidelijk dat er veel behoefte is aan handvatten en het delen van ervaringen. Daarom dat welzijnsorganisatie Onis in januari volgend jaar een serie bijeenkomsten over dit thema houdt. 

De serie is bedoeld voor mensen die een dierbare zijn verloren. Het afscheid van een dierbaar iemand verandert tenslotte je leven. Gedurende vier bijeenkomsten gaan deelnemers daarom samen met lotgenoten aan de slag met het eigen rouw en verlies.

Rouwen is een werkwoord

Als je rouwt, heb je ook van iemand gehouden. Die persoon ben je verloren. Hoe ga je om met alle gevoelens die het verlies met zich meebrengt? Omgaan met het gemis en met herinneringen kan tenslotte lastig en pijnlijk zijn. Daar wordt tijdens deze bijeenkomsten daarom op ingegaan. Want rouwen is een proces, individueel en voor iedereen anders. Voor iedereen geldt echter: het zijn stapjes en het is nooit ‘klaar’.

Onderwerpen

Noëlle Loomans en Marlies van den Boomen zijn de professionele begeleiders bij deze bijeenkomsten. Zij zijn allebei deskundig en hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen bij rouw en verlies. Verschillende onderdelen van het rouwproces komen aan bod, zoals het duale procesmodel van rouw, het verschil in rouwen tussen mannen en vrouwen, het krijgen van een nieuwe partner, hulpbronnen en hoe zelfzorg aan te pakken. Maar ook inbreng vanuit deelnemers zelf is welkom. 

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen 60 euro voor vier bijeenkomsten. Deze staan gepland op 12 en 26 januari en 9 en 23 februari, steeds van 14.30 uur tot 16.30 uur. De locatie is momenteel nog niet bekend, deze zal daarom later bij de deelnemers worden gemeld.

Aanmelden kan tot 15 december bij Ria Kandelaars via 06-38266670 en per mail via r.kandelaars@oniswelzijn.nl. Er is ruimte voor minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers. Geinteresseerden voor wie vervoer mogelijk is, kunnen contact opnemen met Automaatje via 0493-441266.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant