Aankomend weekend vindt er na twee jaar weer een kermis plaats in Someren-Eind. (Foto: Nannie van Hoof)
Aankomend weekend vindt er na twee jaar weer een kermis plaats in Someren-Eind. (Foto: Nannie van Hoof) Nannie van hoof

Kermis in Someren-Eind

Algemeen 711 keer gelezen

SOMEREN-EIND - Twee jaar lang moesten de mensen in Someren-Eind erop wachten, maar nu is het dan eindelijk weer zover. De kermis is terug.

Naast de gebruikelijke attracties en kraampjes is er dit jaar ook het nieuwe evenement ‘Onder de Beuk’. Een evenement wat vorig jaar al buiten de kermis om op de rol stond, maar toen gooide corona roet in het eten. Nu slaat de organisatie twee vliegen in één klap door Onder de Beuk op de kermiszondag 26 juni te organiseren. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan er gedanst, gegeten, gedronken, gebuurt en gelachen worden. Om 11.00 uur staat men paraat met spek en eieren. Amusement en vermaak worden verzorgd door onze Eindse Partyband Kl!K, de Einder Muzikanten, Timeless, het dans duo Toon en Maria uit Lierop (bekend van de dansmarathon) en de Strakke Kettingband. Een podium, tentje, tap en dansvloer maken het compleet. Vrijwilligers en participanten van de Pastorie, het Kermiscomité en de Dorpsraad organiseren deze dag met als motto: ‘Heb het leuk rondom de beuk!’. Iedereen is welkom. Naast het nieuwe evenement is er ook op de andere dagen genoeg te beleven. Zo pakt OJC Komokus uit met vier dagen feest. Onder andere R.A.T.S, De Heeren Van en Vieze Jack treden op. Voor het volledige programma: www.facebook.com/komokus.

Kermiskoning schieten
Zaterdag 25 juni zal er ook geschoten worden om de Kermiskoning 2022. Dit zal vanaf 16.00 uur gebeuren in de pastorietuin. De laatste jaren gebeurde dit op het schietterrein, maar Gilde St. Lambertus en de Dorpsraad hebben de handen in een geslagen, met als resultaat dat dit jaar de Kermiskoning 2022 wordt verschoten in de pastorietuin. Het moet weer als vanouds een festiviteit is, van het dorp en voor het dorp. Vooraf is er een programma voor de jeugd, alle leeftijden zijn welkom en kunnen hieraan deelnemen. Op maandag 27 juni volgt vanaf 10.30 uur de optrekdag, waar Gilde st. Lambertus samen met St. Margaretha en alle gekleurde schutjes de horecagelegenheden in Someren-Eind langsgaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant