De wensboom op het kerkplein in Lierop. (Foto: Jan van Lieshout)
De wensboom op het kerkplein in Lierop. (Foto: Jan van Lieshout)

Wensboom geplaatst in Lierop

do 30 dec 2021, 13:32 Algemeen

LIEROP - De organisatie van de Passie in Lierop heeft afgelopen week een speciale wensboom op het kerkplein in Lierop geplaatst.

De bedoeling was eigenlijk om de boom tijdens de kick off van de Passie 2022 te onthullen, maar door de plotsklapse harde lockdown moest de organisatie overstappen op een digitaal onthulling en moest ook de wensboom even wachten om bekendgemaakt te worden. 

Het is niet voor niets dat de wensboom er staat. “Als je de media volgt, bekruipt je vaak het gevoel van hulpeloosheid. Tegenstellingen worden extreem uitvergroot waardoor de tolerantie naar elkaar steeds minder lijkt te worden. In ons eigen dorp valt het nog wel mee, maar de overload aan negativisme gaat op een gegeven moment, als we niet uitkijken, ook aan ieder van ons knagen. Je kunt er zomaar mee besmet raken, het lijkt bij de tijd te horen waar we nog steeds middenin zitten. Dus een stukje positivisme kan geen kwaad”, aldus de organisatie. 

Iedereen is welkom om zijn wens op te hangen aan de boom nabij de Koepelkerk. Er hangen al flink wat wensen in. “Schrijf je wens op een papierstrookje en doe hem opgerold in een glazen capsule. Je kunt deze vinden in de Mariakapel, meteen rechts na de ingang van de Koepelkerk. Vervolgens kun je het in de wensboom hangen”, laat de organisatie weten.

Uit de krant