Noud Lemmen met zijn oorkonde en beeldje. Woensdag werd hij verkozen tot Zùmmerse Mens 2021. (Foto: Eric Driessen)
Noud Lemmen met zijn oorkonde en beeldje. Woensdag werd hij verkozen tot Zùmmerse Mens 2021. (Foto: Eric Driessen)

Noud Lemmen Zùmmerse Mens 2021

Algemeen 415 keer gelezen

SOMEREN - Noud Lemmen is afgelopen woensdag verkozen tot de 29e Zùmmerse Mens. De Somerenaar werd, vanwege alle coronaperikelen, thuis in het zonnetje gezet en gehuldigd.

Noud werd tot de 29e Zùmmerse Mens verkozen, omdat hij al vanaf de jaren zeventig als vrijwilliger actief is bij diverse Somerense verenigingen. Hij is vooral een doener. Hij werkt het liefst in teamverband met andere vrijwilligers die gelijkgestemd zijn. Dat wil zeggen, die bereid zijn om ook de handen uit de mouwen te steken. Noud heeft, volgens de stichting die de prijs uitreikt, Stichting Someren Natuurlijk, een dienstverlenende instelling. Hij ziet wanneer er een handje moet worden toegestoken en is dan ook direct bereid hulp te bieden. 

Op de lijst van vele verdiensten van Noud als vrijwilliger staat het volgende: In de periode 1988 tot 2003 helpt hij als vrijwilliger mee het onderhoud van de velden van SV Someren, bij Vogelasiel Someren voert hij van 2003 tot 2008 de vogels en maakt hij kooien, tussen 1975 en 1995 is de Somerenaar op meerdere fronten actief bij Wielerclub De Zwaluw, door bijvoorbeeld het verkeer te regelen of het parcours uit te zetten, ook is hij actief als hulpverlener BHV en een graag geziene vrijwilliger bij Heemkundekring De Vonder.

Projecten
Maar daarmee is de lijst nog niet ten einde. Noud steekt namelijk bij diverse projecten de handen uit de mouwen. Zo is hij onder meer betrokken bij de bouw van de waterpomp op De Postel, het terugbrengen van De Troubadour (van Leerrijk) naar de Postelstraat, het opknappen van het bankje bij de Petrusschool en het opknappen van het gildealtaar en het plaatsen ervan in de toren van de Lambertuskerk voor het St. Jorisgilde. Ook is de Somerenaar vanaf het begin betrokken geweest bij de restauratie van het Wehrmachthuisje in Someren-Heide. Zowel bij de sloop, het ophalen van de materialen en de opbouw verleende hij zijn medewerking. Ook bij het wind- en waterdicht maken door Defensie was hij elke dag aanwezig, om de ideeën van de stichting te bewaken.

Tot voor kort was Noud ook nog vrijwilliger bij Savant Sonnehove waar hij allerlei zaken regelde. Daarnaast stond hij altijd klaar, om de zeldzame klusjes op te knappen. Zo vervulde hij de rol van Sinterklaas, organiseerde de vrijwilligersbarbecue en zette de kerstboom op. In juli 2020 moest Noud noodgedwongen stoppen, omdat hij als mantelzorger, tot op de dag van vandaag, actief is voor zijn echtgenote. “Noud Lemmen is een aimabele en bescheiden man die niet op de voorgrond staat, maar wel zijn steentjes heeft bijgedragen aan de maatschappij in zijn algemeenheid en die van Someren in het bijzonder. De gemeenschap Someren heeft al vijftig jaar dankbaar gebruik kunnen maken van de vrijwillige diensten van Noud. Het is een bijzondere vrijwilliger, voor wie niets te veel is. Naast het helpen van anderen zet Noud zich vanwege zijn thuissituatie de laatste jaren ook in als mantelzorger”, aldus de stichting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant