In woonzorgcentrum Eegelshoeve wordt binnenkort gestart met de 'boosterprik'
In woonzorgcentrum Eegelshoeve wordt binnenkort gestart met de 'boosterprik'

Land van Horne start met boostervaccinatie

wo 1 dec 2021, 08:30 Algemeen

SOMEREN - Stichting Land van Horne start vanaf 6 december met het vaccineren van een derde vaccinatie aan cliënten in woonzorgcentra die hiervoor toestemming hebben gegeven. Woonzorgcentrum Eegelshoeve in Someren valt onder deze stichting.

De ouderen zijn extra kwetsbaar voor het coronavirus. Het is daarom belangrijk dat deze groep een derde vaccinatie krijgt als extra bescherming, laat de stichting weten. Cliënten hebben de mogelijkheid om aanvullend op de twee vaccinaties een derde vaccinatie te krijgen, als extra bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames. Dat is volgens de Gezondheidsraad nodig omdat ouderen na de basisserie van 1 of 2 vaccinaties een iets minder hoge bescherming hebben dan andere leeftijdsgroepen. Een derde vaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden, daarom ook wel boostervaccinatie genoemd.

Intensieve voorbereidingen
Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte en met de bijbehorende uitzonderingen vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie. Zo komen cliënten alleen in aanmerking voor een vaccinatie indien ze minimaal zes maanden volledig gevaccineerd zijn en minimaal zes maanden geleden het coronavirus hebben doorgemaakt. Na intensieve en zorgvuldige voorbereidingen start Land van Horne vanaf 6 december met vaccineren. De verzorgenden en verpleegkundigen die de derde vaccinaties toedienen beschikken over de juiste kennis en vaardigheden. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg. Land van Horne doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat cliënten die onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts zich ook door Land van Horne kunnen laten vaccineren. Ook de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum komen in aanmerking voor het coronavaccin. De vaccinatie is vrijwillig. Bij iedere cliënt of wettelijke vertegenwoordiger is toestemming vereist. Cliënten die thuiszorg ontvangen worden opgeroepen door de huisarts en/of GGD. De vaccinatiestrategie van de overheid is hierbij leidend.

Stichting
Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2600 medewerkers en 1200 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Someren, Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonck.

Uit de krant