Afbeelding

SV Lierop deelt volgende klap uit aan concurrentie

Sport 449 keer gelezen

BAKEL/LIEROP - Het was na twee weken rust de voorlopig laatste uitwedstrijd: in Bakel trad SV Lierop zondag aan tegen laagvlieger Bavos, dat streed tegen het ontlopen van de play-off om degradatie en kon ieder punt goed gebruiken. Lierop moest op zijn beurt, twee weken na de zwaarbevochten zege in het regenachtige Millheeze, ook winnen om het gat met de concurrenten ASV’33 en Eli niet kleiner te laten worden.

De gedachte leek niet lichtzinnig te zijn, maar op de zonnige middag ontbrak het Lierop wel aan scherpte in de eerste helft. Na een wat rommelige openingsfase wist het de controle in de wedstrijd te pakken en speelde het zich met genoeg rust in de opbouw wel naar mogelijkheden toe, maar de laatste pass was telkens niet goed genoeg om van die mogelijkheden echt grote kansen te maken. Daan Hooglugt was vanaf links gevaarlijk met een voorzet en soleerde even later naar een schietkans in de zestien dat na een blok over vloog. Aan de andere kant kon Tijn van Nuenen dankzij een crosspass van Bart Sijbers meters maken richting het doel. Hij zette voor op Nick Verdonk, maar die vond de doelman als sta-in-de-weg. Lierop speelde niet slecht, maar was net wat te slordig in de eindfase.

Aan de andere kant had doelman Han Maas het de eerste helft niet heel druk; Bavos speelde vrij direct en koos snel voor diepte en de lange bal, maar stichtte daar weinig gevaar uit. De enige kans voor de thuisploeg was in de eerste helft echter wel een grote; vanaf rechts kwam een goede lage voorzet, alleen maakte de spits uit Bakel een harde misser waardoor deze door de Lieropse defensie weggewerkt kon worden. Beide ploegen scoorden niet voor rust en gingen dus met een vermakelijke brilstand rusten.

Na de rust was het na een wat gedurfdere openingsfase van Bavos Lierop dat de touwtjes in handen nam: het voerde via Nick, Daan en Tijn de druk op het doel van de tegenstander steeds verder op, tot het moment dat het dan eindelijk uitbetaalde: na een afgeslagen voorzet vanaf rechts kwam Daan aan de bal aan de linkerkant van de zestien. Hij haalde uit, vond Nick op zijn weg en zag de topscorer van Lierop scoren: 0-1. Lierop nam met één doelpunt geen genoegen en bleef de druk verder opvoeren; nadat er al wat kansen gemist waren bediende Nick Tijn met een keurige actie in de zestien. Die had de bal alleen nog maar voor het intikken en faalde niet: 0-2. Bavos kreeg even later nog een goede kopkans om direct wat terug te doen, maar zoals bij meer ploeggenoten stond het vizier niet op scherp bij de lange spits.

Het geloof leek bij de thuisploeg dan wel weggeëbd te zijn nadat Lierop zijn voorsprong terecht verdubbeld had, even later maakten de rood-witten aan alle twijfel een einde. Na een lange pass over de grond van Rob Kornuijt op Nick wist de Lieropse goalgetter slim weg te draaien en had hij een vrije doortocht richting het doel. Een-op-een met de doelman faalde hij niet en schoot Nick alweer zijn 18de doelpunt binnen: 0-3. Hij liep daarmee nu 1-op-1 qua wedstrijden/doelpunten, een statistiek waar je u tegen mag zeggen. Via Rens Bekx en de ingevallen Tim van Brussel en Sjoerd van Heugten kreeg Lierop zelfs nog kansen op een vierde treffer, maar die bleven Bavos uiteindelijk nog bespaard.

Dankzij de relatief eenvoudige overwinning blijft Lierop glansrijk aan kop en minuten na het laatste fluitsignaal kwam er zelfs nog beter nieuws: omdat ASV’33 in Mierlo niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel bij Mifano, lopen de manschappen van toptrainer Tim van Seggelen uit tot 6 punten op beide concurrenten. Met nog vier wedstrijden te gaan moet het daarom wel heel raar lopen wil Lierop het kampioenschap nog volledig uit handen geven. Komende zondag staat er weer een mooie derby op het programma: om 14.00 uur trapt Lierop thuis af tegen de ploeg die ASV wist te bedwingen: Mifano. Een wedstrijd die altijd garant staat voor spektakel en strijd.