In november vorig jaar eindigde  Someren-Valkenswaard in 0-1.
In november vorig jaar eindigde Someren-Valkenswaard in 0-1.

Loodzware taak voor SV Someren

Sport 277 keer gelezen

SOMEREN - Op zondag 7 april speelt SV Someren op sportpark Den Dries tegen Valkenswaard, dat dit seizoen uitstekend presteert. De geel-blauwen staan na 17 gespeelde wedstrijden op de eerste plaats en hebben een selectie, die een serieuze kans maakt om voor het eerst in de historie naar de vierde divisie te promoveren.

In de vorige wedstrijd was Valkenswaard vrij en zakte Someren tegen hekkensluiter Minor door de ondergrens. De 0-1 nederlaag zorgde ervoor dat de blauw-witten nu zelf de laatste positie innemen. Het zou overigens zo maar kunnen dat er in de 1e klasse F niet twéé ploegen rechtstreeks degraderen, maar slechts één. Middenmoter EHC gaat namelijk het faillissement aanvragen en wil een herstart maken in de vijfde klasse. De gemeente Hoensbroek en de KNVB kunnen daar nog een stokje voor steken. 

‘Er zijn nog zes finales te spelen en de eerste is komende zondag tegen de koploper’

Op dit moment staat Someren op plaats 13 het dichtst bij de tweede klasse. Die rode lantaarn wil het team van coach Stef Sijbers uiteraard graag uit handen geven, maar dan moeten er wel punten gepakt worden. Er zijn nog zes finales te spelen en de eerste is komende zondag. De Somerenaren willen hun huid duur verkopen en hebben na de winterstop tegen Mierlo-Hout en SC Susteren al bewezen dat ze tot verrassingen in staat zijn.

In de thuiswedstrijd tegen de Bosuilen leek Someren kort voor tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Echter kort voor het eindsignaal sloeg Youri van Brussel, de Astense topscorer van Valkenswaard, onverwacht toe en zijn doelpunt betekende voor Someren de nederlaag.

Komende zondag krijgen de blauwwitten de kans om de nipte nederlaag van toen recht te zetten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ron Huser uit Middelburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant