De band Sea on Fire.
De band Sea on Fire.

Sea on Fire brandt los in Nirwana

Algemeen 271 keer gelezen

ASTEN/LIEROP - Begonnen op een Astens zolderkamertje maar inmiddels doorgegroeid tot een heuse band: Sea on Fire maakte eerder al zijn debuut en viert komende zaterdag de presentatie van zijn eerste single ‘I Don’t Know’. De Astense/Lieropse groep doet dat bij OJC Nirwana, waar het eerder ook diens eerste avondvullende show op de planken bracht.

Sea on Fire, een jonge pop-rockband vol enthousiasme en passie voor muziek bestaande uit Bram Opdam, Finn van Lieshout en Noah van der Velden uit Asten en Lars van Lieshout uit Lierop. 

De groep begon in 2020 op een zoldertje in Asten waar zanger/gitarist Bram en drummer Finn al snel gezelschap kregen van bassist Lars. Toen gitarist Noah zich begin 2021 bij de groep voegde was de band compleet.

Sea on Fire begon als coverband, liedjes spelend van hun favoriete artiesten zoals Arctic Monkeys, Nothing But Thieves en Muse. Mede door deze artiesten zijn ze geïnspireerd om nu ook hun eigen nummers te schrijven. 

De studio in

En dat krijgt steeds meer gestalte. In het najaar doken ze samen met Tom Gudde, gitarist van De Toegift, de studio in, waar ze twee eigen nummers opnamen. 

De eerste, I Don’t Know, is vanaf vandaag te horen op Spotify en andere streamingsdiensten. Pure stadionrock, waarbij de tekst het verhaal vertelt van de moeilijkheden en pijn die de puberteit met zich meebrengt. 

Die release vorm natuurlijk reden voor een feestje. En wel bij jongerencentrum Nirwana in Lierop, zaterdagavond vanaf 20.00 uur. Tickets kosten 5 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.nirwana.nl/tickets.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant