Carien Cranenbroek is 50 jaar lid van het Somerens Dameskoor. (Foto: Eric Driessen/Siris)
Carien Cranenbroek is 50 jaar lid van het Somerens Dameskoor. (Foto: Eric Driessen/Siris)

Carien Cranenbroek een halve eeuw bij Somerens Dameskoor

Algemeen 528 keer gelezen

SOMEREN - Tijdens de feestavond van Somerens Dameskoor is Carien Cranenbroek-van Lieshout afgelopen week gehuldigd vanwege haar 50-jarig lidmaatschap van het koor.

In 1974 werd Carien lid van Somerens Dameskoor dat destijds nog zong onder de naam Dameskoor Sancta Maria met als dirigent Gerard Bennenbroek. In die jaren zong het koor in de superieure afdeling wat heel wat repetitiewerk van de leden vergde. Al vijftig jaar zingt de jubilaris met veel plezier als alt, met daarnaast een periode als tweede sopraan, in het koor. Naast zang is het sociale aspect van de leden onderling van groot belang. Van 1983 tot 1992 was Carien voorzitster van Somerens Dameskoor. Het 40-jarig koorjubileum met tevens het afscheid van Gerard Bennenbroek, na 40 jaar dirigent te zijn geweest, werd onder haar voorzitterschap gevierd. Vele toespraken, veelal op rijm, zijn in die jaren door Carien gegeven. Ook ‘een lach en een traan’ hoort bij Carien, wat haar als mens zo mooi maakt. Regelmatig zingt ze bij optredens in verzorgingshuizen en momenteel ook in het projectkoor Vlijtig Liesje. Bij veel verenigingen zijn Carien en haar partner Frans actief.

Speciaal voor dit gouden feest heeft het koor een fietstocht naar Ommel, de geboorteplaats van de jubilaris, gemaakt. Als eerste werd de kerk van Ommel bezocht en zoals bij een bedevaart hoort, een kaarsje aangestoken en het Ava Maria gezongen voor dierbaren en voor de zieke leden van het koor. Hierna stond een concert in de B&B Ons Witte Kerkje op het programma. Koor en jubilaris werden enthousiast ontvangen door Janneke en de familie Smits. Een unieke gelegenheid om nog eens terug te gaan naar deze prachtige locatie. Door de bijzondere akoestiek in Ons Witte Kerkje genoten zowel zangeressen als publiek van het concert.

Om Carien en haar partner Frans verder met goud te sieren en persoonlijk toe te zingen werd Ommels locatie ‘Ons Jantje’ bezocht. De unieke dameskoorspeld, waarop een gouden druppel gezet was, werd door de voorzitter opgespeld. Daarnaast ontving de jubilaris bloemen en een oorkonde. Met liederen en teksten op rijm werden herinneringen aan het 50-jarig lidmaatschap opgehaald en de feestdag met ‘Graag willen we nog jaren met je zingen, toch een van de mooie en gezonde dingen’ afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant