De GGD Brabant Zuidoost heeft de opdracht om 56.000 vaccinaties per week te zetten. (Foto: Maud Staassen)
De GGD Brabant Zuidoost heeft de opdracht om 56.000 vaccinaties per week te zetten. (Foto: Maud Staassen)

Versnelling boostercampagne GGD

Algemeen 219 keer gelezen

REGIO - Vorige week dinsdag is de versnelling van de boostercampagne aangekondigd. De GGD Brabant Zuidoost heeft, afgeleid van de landelijke opdracht, de opdracht om 56.000 vaccinaties per week te zetten. Dit komt neer op 8000 prikken per dag.

Dit aantal realiseert de GGD met twee bestaande locaties. Hiervoor breiden zij de priklijnen uit (van 22 naar 26 in totaal) en zijn ze een uur langer geopend. “Met deze aanpassingen gaat het lukken om 8000 prikken per dag te zetten”, aldus de GGD. 

Om deze enorme operatie te realiseren is de booster alleen op afspraak te verkrijgen. De GGD vraagt hiervoor om begrip, de medewerking en het geduld van de inwoners. “Het RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd. Via ons en op onze social media kun je elke dag zien welk jaartal aan de beurt is. Vind je dit lastig? Vraag om hulp van een naaste, of vraag in de bibliotheek om hulp. Of bekijk de handige uitlegfilm om stap voor stap online je eigen vaccinatieafspraak in te plannen. De GGD kan je niet helpen om deze afspraak te plannen”, aldus de GGD.

Locaties
Beide vaccinatielocaties zijn zeven dagen in de week geopend, ook gedurende de feestdagen. Dit zijn de XXL vaccinatielocatie aan de Haverdijk 11 in Helmond en het Beursgebouw aan de Lardinoisstraat 8 in Eindhoven. Alle vaccinaties op afspraak (1,2,3e vaccinatie én booster). Beide locaties zijn goed bereikbaar. De locatie aan de Haverdijk in Helmond is bij uitstek geschikt voor mensen die met de auto naar de locatie komen. Het Beursgebouw in Eindhoven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets, lopend en per auto. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarages. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant