Afbeelding

Van onze partner - De vloer die kleur geeft aan het interieur

di 30 nov 2021, 16:15 Algemeen

Bij het vernieuwen of samenstellingen van het interieur komt veel kijken. Waar moet u allemaal rekening mee houden bij het zoeken naar een geschikte betonlook vloer of gietvloer? In dit artikel staan de belangrijkste dingen opgesomd. Zo kan men zorgeloos genieten van de samenstelling van uw interieur in en in de omgeving van Someren en de rest van Noord-Brabant. De omgeving heeft veel te bieden, maar ook in een eigen huis moet de sfeer goed zijn. Een vloer heeft daar veel invloed op. De verschillende soorten hebben een eigen uiterlijk. Voor de keuze vooraf is enkele kennis handig. Het maakt de keuze een stuk gemakkelijker.

Waarom voor een betonvloer kiezen?

Een betonvloer wordt naadloos aangelegd. Hierdoor kan er geen vuil in de voegen achterblijven. Daarnaast is een betonlook vloer ook zeer eenvoudig schoon te maken. Vlekken van rode wijn en koffie zijn verleden tijd. Vloeistoffen krijgen namelijk geen kans om zich te hechten aan de vloer. Als er vloeistoffen op de vloer komen, kunnen deze eenvoudig verwijderd worden met een natte doek. Simpel toch? De hygiëne is dus een van de zaken waar goed over nagedacht moet worden voordat u de keuze maakt voor een bepaalde vloer.

In de winter kan een vloer soms erg koud aanvoelen. Maar daar is met een betonlook vloer een oplossing voor! Het inbouwen van een vloerverwarming in een betonlook vloer is geen enkel probleem. De betonvloer is beschikbaar in vele kleuren. Grijs is erg populair en is beschikbaar in verschillende tinten. Zo kan de vloer aangepast worden aan het interieur en daar kleur aan geven. De kleur die wordt gekozen is dus erg belangrijk bij de vorming van de sfeer in huis. Bedenk bij de kleur in welke sfeer het huis moet zijn of maak gebruik van inspiratie uit een kleurenpalet. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker!

Waarom voor een gietvloer kiezen?

Een gietvloer is een vloer die met de hand op een ondervloer gegoten wordt en die hierna op ambachtelijke wijze (met de hand) aangebracht wordt. Hierdoor ontstaat er een prachtige naadloze vloer met veel praktische eigenschappen en een luxe uitstraling. Door de samenstelling van de gietvloer is deze uitermate geschikt om vloerverwarming bij in te bouwen. Dat is prettig voor elk interieur en elk mens. Een gietvloer gaat daarnaast tientallen jaren mee en blijf heel erg lang in goede staat. Ook is de vloer bestand tegen brand en zeer hygiënisch. Onderhoud van de vloer kost weinig tijd en samenstelling van de ondergrond is licht flexibel en comfortabel. De gietvloer wordt daarnaast netjes afgewerkt en biedt daardoor extra bescherming. De kosten gietvloer hangt af van allerlei factoren. Professionals die alles weten over deze vloer maken op basis van wensen van de consument een offerte. 

Nadat de keuze is gemaakt voor een moet bekeken worden welke meubels in de woning komen staan. Kijk hierbij altijd naar kleuren die gerelateerd zijn aan de vloer. Zo wordt de eenheid en sfeer nog mooier in de woning.

Uit de krant