Vorig jaar werd de vlag ook gehesen door burgemeester Blok en wethouder Maas. (Foto: Eric Driessen)
Vorig jaar werd de vlag ook gehesen door burgemeester Blok en wethouder Maas. (Foto: Eric Driessen)

Startsein voor ‘Orange the World’

Algemeen 217 keer gelezen

SOMEREN - 1 op de 3 vrouwen maakt geweld mee in haar leven. Ook de gemeente Someren wil hier aandacht voor door mee te doen aan de landelijke campagne ‘Orange the World’.

De gemeente Someren zet zich al jaren in om geweld, in welke vorm dan ook, te voorkomen. Doel is om het aantal incidenten en slachtoffers terug te brengen naar nul. Realiteit is dat dit een lange weg is. “Maar elk incident en elk slachtoffer dat we kunnen voorkomen, is er één en in alle opzichten de moeite waard”, aldus wethouder Theo Maas. 

“Om tijdig in te grijpen, kunnen we alle hulp bij het signaleren van geweld of dreigend geweld gebruiken. Daarom roepen wij tijdens de campagnedagen van ‘Orange the World” iedereen op om actie te ondernemen als ze zich zorgen maken. Bijvoorbeeld inwoners die actief zijn in het verenigingsleven, bij de kinderopvang en zeker ook onze mannen en jongens. Samen staan we sterk tegen geweld tegen vrouwen”, vult Maas aan. Het startsein voor ‘Orange the World’ wordt vandaag gegeven bij het gemeentehuis in Someren. 

Daar wordt om 11.00 uur een speciale vlag gehesen door burgemeester Dilia Blok en wethouder Theo Maas. Ook worden tot 10 december twee molens met oranje licht verlicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant