Bezoekers genieten tijdens een eerdere editie van Peteyfest. (Foto: Bram van Oosterhout)
Bezoekers genieten tijdens een eerdere editie van Peteyfest. (Foto: Bram van Oosterhout)

15 jaar Peteyfest: ‘We gaan echt uitpakken’

Algemeen 567 keer gelezen

LIEROP – Lierop en omstreken lopen dit weekend uit voor de 15e editie van Peteyfest. Een jubileumeditie met een extra feestelijk tintje. “Bezoekers worden honderd procent zeker verrast.”

door Maarten Driessen

Ooit begonnen als een feestje voor en door vrienden maar inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig festival. Peteyfest timmert al jaren aan de weg en weet keer op keer vernieuwend te blijven. Dat geldt dit jaar zeker, nu met de 15e editie een mooie mijlpaal wordt gevierd. Daarom gaat er nog een extra schep bovenop voor de naar verwachting 5.500 bezoekers.

‘Net als vorig jaar openen we meerdere stages met voor ieder wat wils’

Neem bijvoorbeeld de zondag. Jong en oud mag dan bij de Lieropse festivalpoorten aankloppen. De toegang is die dag gratis en het vermaak legio. 

“Net als vorig jaar openen we meerdere stages met voor ieder wat wils. Zo bieden we nog niet ontdekte pareltjes een podium én we hebben de Live-stage met verschillende soorten eten, speciaalbiertjes en lekkere achtergrondmuziek van ‘Rob & Willem helpen je in de vinyling”, zegt Joris de Corte van Peteyfest.

De zondag is kortom een echte familiedag. Ook voor de jeugd is er volop vermaak. Ideaal voor dagjesmensen die even een pitstop willen maken, maar ook voor trouwe feestgangers die van ’s ochtends tot ’s avonds present zijn. “Het is echt ingericht voor een breed publiek. Ook jongeren onder de 18 jaar kunnen zo een festival beleven.”

Vermaak

Een dag eerder op zaterdag wordt Peteyfest’s vertrouwde concept uitgerold. Met volgens De Corte een combinatie van ‘gouwe ouwe’ en opkomend talent. Maar minstens zo belangrijk als de line-up zijn volgens hem de aankleding van het terrein en het vermaak om de muziek heen.

 “De 15e editie is voor ons een mooie gelegenheid om mensen te verrassen. We pakken dit jaar extra groot uit, met meer aankleding en een nieuwe uitstraling voor alle podia. Niets is nog hetzelfde.” Ook qua entertainment staat er weer van alles op de rol. “Wat we precies gaan doen, dat houden we nog even geheim, maar bezoekers worden honderd procent zeker verrast.”

Nieuw dit jaar is een speciale techno-trancestage onder de noemer ‘Vriendenboekje’. “Oude Peteyfest-legends weer achter de draaitafel”, aldus De Corte. En eerder al werd bij De Compagnon in Asten een dj-contest gehouden. “Een aantal acts dat daar positief opviel, krijgt bij ons een mooi plekje om te draaien.”

Dodenherdenking

Een serieuzere zaak: zaterdag 4 mei is het tevens Dodenherdenking. “Daarom houden we om acht uur twee minuten stilte. We vinden het als organisatie belangrijk om daar samen bij stil te staan. Op alle podia gaat de muziek uit. We hopen dat iedereen hieraan meedoet, zodat we samen de oorlogsslachtoffers kunnen herdenken.” 

En het bevrijdingsfeest een dag later wordt dus sowieso wel gevierd.

Al met al heeft Peteyfest verspreid over twee dagen meer dan honderd acts klaarstaan. Daartussendoor loopt een cameracrew die bezoekers naar hun mooiste Peteyfest-ervaringen en herinneringen vraagt, om het jubileum van nóg een extra tintje te voorzien.

Kaartverkoop

De zondag is dus gratis toegankelijk, maar liefhebbers kunnen voor de zekerheid wel alvast kaarten reserveren. Deze zijn inclusief vier drankmunten. Tickets voor de zaterdag kosten 35 euro per stuk en zijn te bestellen via www.peteyfest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant