Afbeelding

SV Lierop op weg naar kampioenschap

Sport 389 keer gelezen

LIEROP - Een derby tegen Mifano stond altijd garant voor spektakel. Eerder dat jaar was het nog 4-6 geworden in Mierlo en was Lierop er in een knotsgekke wedstrijd met de zege vandoor gegaan, de afgelopen tien jaar werd er in de derby altijd minimaal twee keer gescoord. Het was eerder dat jaar in Mierlo dat Lierop zich echt wist te bombarderen tot titelkandidaat door destijds voor de vierde keer op rij te winnen. Een half jaar later hing de vlag in Lierop er nog altijd goed bij en kon Lierop bij een overwinning en wat geluk met uitslagen elders een reuzestap zetten in de titelrace. Mifano was sinds die regenachtige zondagmiddag niet stabiel genoeg gebleken om dit seizoen bovenin mee te draaien, zij waren na 18 wedstrijden praktisch uitgespeeld zonder realistische promotie- of degradatiekansen.

Toch begonnen ze de wedstrijd niet onaardig, zij het wel met hier en daar wat onnodig theatraal gedrag. Beide ploegen kregen niet echt vat op elkaar en de eerste twintig minuten ging het redelijk gelijk op, met mogelijkheden aan weerszijden. Grote kansen waren echter schaars, tot Mifano brutaal de voorsprong leek te pakken. Er werd echter gevlagd voor buitenspel en daar ging de scheidsrechter in mee. Dat deed hij even later niet toen Lierop aan de andere kant toesloeg: Nick Verdonk wist met een heerlijke hakbal de score te openen. De grensrechter van Mifano stak er nog een stokje voor, maar dit keer ging de scheidsrechter er niet in mee: 1-0.

Lierop kwam op voorsprong en kwam vervolgens beter in de wedstrijd. Kevin Geerts en Tijn van Nuenen zorgden voor wat gevaar op beide vleugels, maar de voorsprong werd verdubbeld door de laatste van het aanvallend kwartet: na een geblokt schot van Tijn kwam de bal bij Rob Kornuijt, die niet aarzelde en schoot: 2-0. Lierop pakte de controle in de wedstrijd maar wist toch ergens ook dat ze eenzelfde marge in Mierlo in eerste instantie nog als sneeuw voor de zon hadden zien verdwijnen. De remedie: de marge verder vergroten. Als er bij de uitploeg gestunteld werd in de opbouw, profiteerde Lierop daar uitermate effectief van. Nick kreeg de bal, haalde uit en maakte zijn tweede van de middag: 3-0. De treffer vlak voor rust gaf de verhoudingen op het veld niet helemaal goed weer en mocht zelfs geflatteerd worden genoemd; het verschil tussen Mifano en Lierop was zeker geen drie doelpunten op basis van het spel.

Om dat na de rust te benadrukken kwamen er vier nieuwe spelers in bij de ploeg uit Mierlo. Met de nieuwe krachten begon Mifano uiterst sterk aan de tweede helft. Waar het er de eerste helft al zeker niet voor koos om heel ver in te zakken, zette Mifano Lierop aan het begin van de tweede helft compleet vast op eigen helft. De rood-witten waren zelf veel te slordig aan de bal om dat momentum te breken; de rust aan de bal ontbrak even volledig. Centrale verdedigers Bart Sijbers en de teruggekeerde Stijn Oomen moesten bal na bal wegwerken terwijl ook doelman Han Maas wat getest werd, maar zonder dat er sprake was van 100% kansen. Die kwam er wel een, toen Han de fout in ging: hij veroorzaakte een strafschop toen hij te laat kwam en de tegenstander raakte. Die penalty werd onberispelijk benut: 3-1.

Dan leek het nog een heel lastig laatste half uur te worden voor Lierop, maar op de een of andere manier leek de voet bij Mifano even van het gaspedaal af te gaan terwijl Lierop wat rustiger bleef aan de bal. Die ruimte was precies genoeg om nog een laatste keer genadeloos toe te slaan: na een korte corner van Tijn op Rob gaf die laatste de bal laag voor in de doelmond. Hidde Maas was alert en maakte met een vroeg slotstuk aan de aspiraties van Mifano een einde: 4-1. Het leek op het oog de genadeklap voor de Mierlose formatie, die Lierop in het restant een stuk minder lastig wist te maken dan in de eerste fase van de tweede helft.

Zodoende boekte Lierop een zwaarbevochten en enigszins geflatteerde overwinning op rivaal Mifano, maar daar zou helemaal niemand in Lierop rouwig om zijn: even later sijpelde het nieuws door dat zowel ASV’33 als Eli punten hadden laten liggen in hun thuiswedstrijden en dus betekende dat een grote coup: door de zege speelt Lierop zich al komende zondag naar een kampioenswedstrijd in eigen huis. Met een overwinning op Boerdonk kan er een groot feest losbarsten voor de mannen van Tim van Seggelen, die van een degradatiekandidaat in nog geen jaar tijd een hecht team met duidelijke, herkenbare strijdwijze hebben weten te maken. Komende zondag, thuis tegen Boerdonk, aftrap 14.00 uur met als inzet: de eerste titel in tien jaar.