Afgelopen weekend stond de eerste Grand Prix sidecar cross van dit seizoen op het programma. (Foto: Ilsa Photography)
Afgelopen weekend stond de eerste Grand Prix sidecar cross van dit seizoen op het programma. (Foto: Ilsa Photography)

Zijspancrossers kennen uitdagend begin van seizoen

Sport 857 keer gelezen

SOMEREN/LIEROP - Zijspancrossers Han van Hal uit Lierop en Haske Hurkmans uit Someren hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de openingswedstrijd van het seizoen in de Grand Prix Sidecar Cross. De race vond plaats in Talavera de la Reina in Spanje. 

Op zaterdag moesten de twee zich moeten kwalificeren voor de wedstrijden op zondag. Han en Haske werden respectievelijk ingedeeld in groep A en groep B. Han zette een zevende tijd neer, terwijl Haske een veertiende tijd neerzette. In de eerste manche op zondag eindigde Haske op de veertiende plek na een goede start. Han had daarentegen een matige start en moest als een van de laatsten vertrekken. Na een spectaculaire inhaalrace eindigde hij als vijftiende, wat voor beide teams de eerste WK-punten betekende.

Helaas liep Haske in de eerste manche wel een blessure op aan zijn pols en kon daardoor niet deelnemen aan zijn tweede manche. Han had een slechte start in deze tweede manche en moest als 26e vertrekken. Opnieuw moest hij een inhaalrace rijden om uiteindelijk als zestiende over de finish te komen. Al met al een uitdagend begin van het seizoen. Volgende week staat de Grand Prix van Portugal op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant