De gemeente Someren gaat haar eigen gemeentehuis flink onder de loep nemen.
De gemeente Someren gaat haar eigen gemeentehuis flink onder de loep nemen.

Someren neemt gemeentehuis onder de loep

Algemeen 260 keer gelezen

SOMEREN - De gemeente Someren gaat haar eigen gemeentehuis flink onder de loep nemen. De bedoeling is dat het gemeentehuis een ‘Gemeentehuis van de Toekomst’ wordt. Ook inwoners kunnen meepraten over dit onderwerp.

Het huidige gemeentehuis van Someren werd in 1936 gebouwd. Er vond in 1980 een hele grote verbouwing plaats waarbij er een aanbouw is gemaakt aan de achterzijde van het gemeentehuis. Ook is tijdens deze verbouwing het aanzien flink veranderd. Nu ruim 40 jaar later staat de gemeente aan de vooravond om het gemeentehuis onder de loep te nemen door het opstarten van een verkenningsfase (fase 1). Hierin gaat de gemeente met inwoners, raadsleden, college en medewerkers verkennen aan welke wensen en eisen ‘Het Gemeentehuis van de Toekomst’ zou moeten voldoen. 

Waar moet volgens jou het gemeentehuis aan voldoen? Als een ontmoetingsplek waar ook mensen werken? Als een gemeenschappelijke plek waar ruimte is voor culturele evenementen, lokale initiatieven, buurtbijeenkomsten en educatieve programma’s? Je kunt jouw gedachtes delen aan de hand van een drietal vragen op de website www.someren.nl, onder het kopje nieuws en mededelingen onderaan de website. Ook kun je de QR-code scannen op een flyer die op verschillende openbare plekken in de gemeente Someren liggen. Als laatste kun je ook de vragen invullen op de gemeentepagina in ’t Contact van vorige week. 

Burgemeester Dilia Blok zegt het volgende over Het Gemeentehuis van de Toekomst: “We willen op zoek naar een open, flexibel, duurzaam en toekomstbestendig gemeentehuis. Een ontmoetingsplek die beter past bij onze manier van denken en werken en die voldoet aan de eisen die de huidige tijd stelt. Als voorwaarde voor het vinden van Het Gemeentehuis van de Toekomst heb ik gesteld dat dit een samenspel moet zijn tussen de organisatie en de buitenwereld. Het gaat immers om een gemeentehuis waar we ons allemaal welkom moeten gaan voelen, als inwoner, gebruiker, raadslid en als medewerker.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant