Basisschool de Diamant heeft onlangs een vernieuwd lunchprogramma geïntroduceerd. (Foto: Eric Driessen/Siris)
Basisschool de Diamant heeft onlangs een vernieuwd lunchprogramma geïntroduceerd. (Foto: Eric Driessen/Siris) Eric Driessen

Basisschool de Diamant komt met nieuw lunchprogramma

Algemeen 165 keer gelezen

SOMEREN - Basisschool de Diamant heeft onlangs een vernieuwd lunchprogramma geïntroduceerd. In het kader van ‘De Gezonde School’ krijgt ieder kind elke dag een gezonde lunch én een stuk fruit op school aangeboden. Dat betekent dat kinderen dit niet meer van thuis hoeven mee te nemen.

Het aanbieden van gezonde voeding op school kan vele voordelen hebben voor de kinderen. Allereerst kan het hun concentratie en energieniveau verhogen, waardoor ze beter in staat zijn om zich te concentreren op de lesstof. Bovendien kan het bijdragen aan een gezonde levensstijl. 

Het programma Schoolmaaltijden en de Jumbo Someren ondersteunen dit en maken dit mogelijk voor de school. Naast het aanbieden van gezonde opties, heeft basisschool De Diamant ervoor gezorgd dat het lunchprogramma meer betrokkenheid van ouders en vrijwilligers bevordert. Ouders en vrijwilligers zijn namelijk verantwoordelijk voor het smeren van het brood dat door de school wordt verstrekt. Dit zorgt voor een mooie samenwerking tussen school en ouders om op deze manier samen verantwoordelijk te zijn voor de voeding van de kinderen.

De school is blij met de positieve reacties van leerlingen, ouders en vrijwilligers op het nieuwe lunchprogramma. “Het is een geweldige manier om leerlingen te ondersteunen in hun ontwikkeling en alle kansen te geven die nodig zijn”, aldus het bestuur van de basisschool uit Someren.

Uit de krant