Vanaf woensdag maart kunnen 40 verenigingen uit de gemeente Someren strijden om de pot van 10.000 euro.
Vanaf woensdag maart kunnen 40 verenigingen uit de gemeente Someren strijden om de pot van 10.000 euro.

40 verenigingen strijden om pot van 10.000 euro

Algemeen 409 keer gelezen

SOMEREN - Vanaf woensdag 8 maart kunnen 40 verenigingen uit de gemeente Someren strijden om de pot van 10.000 euro bij Jumbo Remco Bennenbroek. De ondernemer stelt dit bedrag beschikbaar tijdens een spaarcampagne onder het motto: ‘Alle Beetjes helpen!’

Klanten van de Jumbo ontvangen tot en met dinsdag 18 april bij iedere 15 euro een B’tje (muntje). Met dit B’tje kunnen klanten één van de 40 verenigingen steunen die zijn geselecteerd. Onder het motto; ‘Alle Beetjes helpen” strijden de verenigingen om de te verdelen muntjes. De verdeling van het beschikbaar gestelde bedrag vindt plaats op basis van het aantal B’tjes dat is verzameld. “Onze missie is om écht lokaal betrokken te zijn naar zowel onze medewerkers als naar onze klanten. Met deze actie wil ik graag een maatschappelijke bijdrage leveren aan verenigingen en stichtingen in de gemeente Someren. Op deze manier ontvangt de stichting of vereniging die zich inzet een groter stuk van de taart”, zegt supermarktondernemer Remco Bennenbroek.

Sponsorbeleid
Remco heeft goed gekeken op welke manier hij het sponsorbeleid wil vormgeven. “In het verleden had je veel te maken met individuele aanvragen van verenigingen waarbij het soms lastig was om een win-win situatie te vinden. Ik vind namelijk dat je ook iets terug mag verwachten van een vereniging of stichting wanneer zij op zoek zijn naar sponsoren, dat is in sommige gevallen moeilijk te concretiseren. Met deze spaarcampagne daag ik de verenigingen en stichtingen uit zoveel mogelijk te sparen waardoor ook meer mensen bij mij boodschappen komen doen, dan snijdt het mes aan twee kanten en kan ik daardoor ook weer iets terug geven aan de gemeenschap. Deze actie vervangt dus ook deels de individuele vraag over sponsoring waardoor je nu ook meer verenigingen en stichtingen kunt helpen. Ik heb de ambitie om deze campagne jaarlijks terug te laten komen.” Op woensdag 18 mei wordt de definitieve eindstand bekendgemaakt en worden alle deelnemende verenigingen uitgenodigd om het opgehaalde bedrag in ontvangst te nemen. Remco: “Hoe groter het succes van deze campagne, hoe groter het bedrag kan worden in 2024, dus hoe meer klanten boodschappen komen doen bij mij, hoe groter het bedrag wordt wat ik kan teruggeven aan de maatschappij.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant