In de Bunt in Someren-Heide wordt op woensdag 8 februari een informatiebijeenkomst gehouden over het windpark Diepenhoek.
In de Bunt in Someren-Heide wordt op woensdag 8 februari een informatiebijeenkomst gehouden over het windpark Diepenhoek. Maarten Driessen

Informatiebijeenkomst Sociaal windpark Diepenhoek

Algemeen 398 keer gelezen

SOMEREN-HEIDE - In de Bunt in Someren-Heide wordt op woensdag 8 februari een informatiebijeenkomst plaats over het windpark Diepenhoek.

Samen met ZummerePower, een op duurzaamheid gerichte coöperatie uit Someren, ontwikkelt Prowind een zogenaamd sociaal windpark met circa 5 turbines. Het windpark wordt sociaal genoemd omdat jaarlijks een vast deel van de inkomsten wordt besteed aan een door de coöperatie geleid lokaal gemeenschapsfonds.

Someren wil in 2050 namelijk energieneutraal zijn. Een stap van de gemeente Someren in deze richting is de start van een zogenaamd ‘energielandschap’ voor het opwekken van duurzame energie (wind- en zonne-energie, batterijopslag en waterstof). Sociaal windpark Diepenhoek is het eerste project dat binnen dit energielandschap mogelijk wordt ontwikkeld. Daarnaast biedt Prowind de bewoners van Someren de kans om mede-eigenaar te worden van het windpark. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 6 februari via: info@sociaalwindparkdiepenhoek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant