Afbeelding

8 tips voor het gebruik van je Apple Watch

Algemeen 117 keer gelezen

Alles uit je Apple Watch halen? Lees deze tips.

1. Stuur berichten met je Apple Watch

Je kunt met je Apple Watch makkelijk berichten sturen. Dit kan door simpelweg een standaard antwoord te kiezen. Berichten die je vaak stuurt, kan je toevoegen aan de standaardberichtenlijst op je iPhone. Dit doe je via de Watch-app. Wil je ze versturen? Scroll dan naar beneden in een gesprek en kies een standaardantwoord.

2. Gebruik hem als afstandsbediening

Wil je een mooie groepsfoto maken waar jij ook op staat? Dat gaat veel makkelijker met je Apple Watch. Ga naar de camera-app op je watch. Nu zie je wat je iPhone camera ziet. Druk op 3s en binnen drie seconden heb je een mooie foto.

3. Een handige boodschappenlijst

Zet je boodschappenlijst in de herinneringen app op je iPhone. Open de app op je Apple Watch en je kunt eenvoudig door het lijstje scrollen en boodschappen afvinken.

4. De hartslagmeter

De watch kan ook je hartslag meten en een waarschuwing sturen als hij te hoog is. Als je bijvoorbeeld al een aantal minuten niet hebt bewogen maar je hartslag is hoog, kan het zijn dat er iets mis is. Of juist als je hartslag erg laag is. Je kunt de meldingen natuurlijk zelf aan of uit zetten.

5. Zet de valdetectie aan

De hartslagmeter is niet de enige gezondheidsfunctie bij een Apple Watch. De watch kan namelijk ook detecteren wanneer je valt (deze functie is alleen voor de Apple Watch serie 4 of latere versies). Als je niet meer lijkt te bewegen, helpt de watch je om contact op te nemen met hulpdiensten.

Let wel op: deze functie is automatisch ingeschakeld voor 55 plussers. Ben je jonger en wil je er ook gebruik van maken? Dan kan je hem zelf aanzetten bij de SOS noodmelding.

6. Verberg apps

Heb je veel apps op je IPhone staan? Of wil je je Apple Watch gewoon lekker simpel houden? Dan kan je sommige apps gewoon verbergen. Ze blijven dan natuurlijk op je IPhone staan, maar je krijgt ze niet te zien op je Apple Watch.

7. Gebruik de spaarstand

Gaat de batterij van de watch te snel leeg? Of heb je een langere tijd geen oplader bij de hand? Gelukkig is daar een oplossing voor. De watch heeft net als je IPhone een spaarstand. Druk op het batterijpercentage en zet de spaarstand aan. Als je hem uit wilt zetten, houd je de zijknop ingedrukt.

8. Pas je Apple Watch aan je outfit aan Koop aparte bandjes bij je Apple Watch, zodat je watch altijd met je outfit matcht.

Bij 123watches.nl heb je ontzettend veel keuze. Ook een Apple watch 7 bandje vind je in iedere stijl.

Uit de krant

Uit de krant