Illustrator Che Filet (l) en Ruud van Eijk samen met hun creaties Pixel de mopshond (l) en Frosti de tosti.
Illustrator Che Filet (l) en Ruud van Eijk samen met hun creaties Pixel de mopshond (l) en Frosti de tosti.

Crowdfunding project oud-Somerenaar Ruud van Eijk

Algemeen 785 keer gelezen

SOMEREN - Grafisch vormgever en art director Ruud van Eijk, tevens oud-Somerenaar heeft onlangs een kleurijk prentenboek gemaakt samen met illustrator Che Filet. Om de uitgave van dit boek te realiseren is hij een crowdfunding project gestart.

Het prentenboek gaat over Pixel de mopshond en Frosti de tosti. Samen gaan ze op pad en worden ze wijzer over het onderwerp ‘geluk’. “Want wat is dat eigenlijk, geluk? En wat betekent geluk voor jou? Wat als we er vanuit gaan dat het bestaat uit een goede balans tussen; plezier, tevredenheid en zingeving? Hoe visualiseer je dat voor kinderen? Allerlei vragen waar ik mee bezig ben geweest”, zegt Ruud. 

‘Het kan jong en oud eventueel zelfs aanzetten tot nadenken of praten over het onderwerp geluk’

De oud-Somerenaar werkte het brede onderwerp speels uit. Ruud: “Wie wil nou niet iets leren over geluk? Het kan jong en oud eventueel zelfs aanzetten tot nadenken of praten over dit onderwerp. Ik hoop dat ik met dit project ouders en kinderen op een creatieve manier kan bereiken en ze wellicht zelfs een interessant inzicht kan meegeven, zonder dat ze het (direct) in de gaten te hebben.”

Om het prentenboek uit te brengen hebben Ruud en zijn illustrator hulp nodig. Daarom hebben ze gekozen voor een crowdfunding actie. “Als je het project steunt ontvang je het prentenboek en eventueel extra’s. Een deel van de opbrengst, 1500 euro, wordt namens alle supporters overigens gedoneerd aan Make-A-Wish Nederland. Een win-winsituatie lijkt ons, fantastisch als we dat samen kunnen realiseren!” aldus Ruud. ”Nog een voordeel van deze crowdfunding actie is dat we op deze manier het juiste aantal prentenboeken kunnen bestellen. Dit levert dan geen overtollige voorraad op”, sluit Ruud af.

Interesse om dit project te steunen? Bekijk alle info hier: www.ruudvaneijk.com/pixelfrosti. Of ga direct naar de site van Voordekunst via: Bit.ly/pixelfrosti.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant