Hans Keeris, Brabants kampioen tonpraoten, was ook aanwezig tijdens de zàonikaovend van De Meerpoel. (Foto: Eric Driessen/Siris)
Hans Keeris, Brabants kampioen tonpraoten, was ook aanwezig tijdens de zàonikaovend van De Meerpoel. (Foto: Eric Driessen/Siris)

Geslaagde zàonikaovend De Meerpoel

Algemeen 553 keer gelezen

SOMEREN - Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren kon afgelopen vrijdag na twee jaar eindelijk weer een zanikavond organiseren. Met een bomvol programma met grote namen werd er direct goed afgetrapt.

Na een afwezigheid van twee jaar had de zaal er weer ouderwets zin in en dat bleek al meteen tijdens de eerste tonprater, Dirk Kouwenberg, die als Janus Blond 0011 op het podium verscheen. Dirk, dit jaar nog winnaar van de publieksprijs bij het Brabants Kampioenschap tonpraten, nam de zaal mee in zijn avonturen als geheim agent. In hoog tempo werden veel (woord)grappen afgevuurd, waardoor de zaal goed opgewarmd werd. Daarna was het de beurt aan Joep de Wildt, debutant op het Meerpoelpodium, maar zeker geen onbekende in Tonpratersland: in 2020 won hij met zijn buut ‘De Kleinzoon’ nog de zilveren narrenkap op het Keijebeiters kletstoernooi in Helmond. Met deze zelfde buut vertelde hij de zaal over zijn jeugd en vooral de herinneringen die hij aan zijn opa had. Daarbij zocht Joep meerdere keren de interactie met het publiek, hetgeen enthousiast werd begroet vanuit de zaal. Vervolgens kon het publiek genieten van ‘Efkes tot hier’, uitgevoerd door de eigen Prinsengarde van De Meerpoel. Zij blikten terug op afgelopen jaar, waarin we van de ene crisis in de andere stortten. Zo kwamen onder andere de klimaatcrisis, energiecrisis en zelfs de penaltycrisis aan bod. Ook werd de lokale bestuurlijke crisis benoemd, waarbij de Somerense politiek niet geheel ongeschonden uit de strijd kwam. Niet veel later verzorgde het cabaretduo ‘Wissiknie’ een muzikaal intermezzo. Zij namen de zaal mee in hun vakantieplannen, maar ook in hun geldproblemen en hun zoektocht naar een baan. Hierbij lukte het hen om de hele zaal op te laten staan van hun stoelen en vrolijk mee te laten dansen.

Ten slotte had Hans Keeris, alias ‘De Geheelonthouder’ de eer om de avond af te sluiten. Vorige maand heeft Hans het Brabants Kampioenschap tonpraten nog gewonnen, maar het is maar de vraag of hij dat zelf nog weet. Hans lijdt namelijk aan geheugenverlies en zijn geheugen laat hem dan ook regelmatig in de steek. Hij bleek wel een ideale afsluiter die met veel scherpe en diepzinnige grappen zorgde voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Na afloop werd er, onder aanvoering van Prins Daan I en zijn Prinses Linda, nog lekker gekletst en gefeest in de zaal. De Meerpoel kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste avond. Voor de voorstellingen van 27 en 28 januari zijn nog kaarten te verkrijgen via de website van de Meerpoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant