De Peelland Truckrun is na twee jaar afwezigheid weer terug. (Archieffoto: Hein van Bakel)
De Peelland Truckrun is na twee jaar afwezigheid weer terug. (Archieffoto: Hein van Bakel) Hein van Bakel

Na jaren weer een Peelland Truckrun

Algemeen 554 keer gelezen

REGIO - De Peelland Truckrun is in aantocht. Komende zondag organiseren­ KansPlus Asten-So­meren-Deurne en GeJeJong - De Wik Deurne de 32ste Peelland Truckrun in de regio Someren, Deurne, Asten, en Bakel. Het beloofd volgens de organisatie weer een mooi evenement te worden.

Komende zondag zal een konvooi van ongeveer 170 trucks met daarin mensen met een beperking uit de regio een tocht maken door Deurne, Vlierden, Ommel, Asten, Someren, Liessel en Bakel. Start en eindpunt is, net als voorgaande edities, bij Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne. Het is elk jaar weer een mooi evenement, deze optocht van trucks met in de cabines de glunderende gezichten van de passagiers met een beperking. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns. Het konvooi wordt begeleid door motorrijders die het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De EHBO uit Someren is wederom aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen.

Muziek
In de loods van Spuiterij Munsters is voor vertrek en na afloop weer van alles te doen. Er is muziek, er kan iets gedronken worden en er staat een springkussen. Ook de vaste gasten met de miniatuurvrachtwagens zijn weer van de partij. Zij hebben een baan uitgezet voor een demonstratie met de miniatuurvrachtwagens.

De trucks komen voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein bij Spuiterij Munsters. Daar wordt het konvooi geformeerd. De passagiers worden tussen 9.45 uur en 10.15 uur verwacht. Na inschrijving ontvangt iedere deel­nemer het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun. Hierna kunnen zij een truck opzoeken. Wie wil wordt met een taxi naar een truck gebracht. De deelnemers die niet zelfstandig kunnen instappen worden via de laadklep van een aanhanger in de cabine getild.

Route
Om 11.00 uur wordt het sein voor ver­trek gegeven. De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat vanuit daar richting Someren. Het konvooi blijft vervolgens de weg richting Heeze volgen tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en gaat vervolgens door Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Na Liessel gaat het door naar Deurne. Vanuit daar maakt het konvooi een lus naar Bakel om uiteindelijk rond 14:30 weer terug te keren bij Spuiterij Munsters.

Na afloop is iedereen waarschijnlijk moe van het kijken, het zwaaien en roepen naar familieleden en bekenden die langs de route staan. Het is dan hoog tijd om iets te drinken, iets lekkers te eten en na te praten. De Peelland Truckrun is mogelijk dankzij de belangeloze medewerking van Spuiterij Munsters in Deurne, de vele bedrijven die hun trucks ter beschikking stellen, de chauffeurs die er hun vrije tijd in willen steken, de motorrijders, de EHBO en de vele vrijwilligers. De organisatie vraagt begrip van de medeweggebruikers en omwonenden voor de eventuele overlast en hoopt dat zij ook dit jaar hun medewerking willen verlenen ­aan een goede doortocht van ons konvooi. Voor meer informatie kunt u terecht bij Maico Meyer: 06-15230700 of peellandtruckrun@live.nl.

Uit de krant