In het seizoen 1947-1948 wordt het vaandelteam voor het eerst kampioen. Tweede van rechts is Henk Robben (de opa van Arjen Robben).
In het seizoen 1947-1948 wordt het vaandelteam voor het eerst kampioen. Tweede van rechts is Henk Robben (de opa van Arjen Robben).

SV Someren viert 80-jarig bestaan

Sport 470 keer gelezen

SOMEREN - Op zaterdag 27 april bestond voetbalclub SV Someren 80 jaar. Om dit te vieren pakt de Somerense voetbalclub flink uit op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei.

Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, vindt het traditionele Hemelvaarttoernooi plaats op Sportpark de Potacker. 96 teams nemen vandaag deel aan het altijd populaire toernooi. Uiteraard is iedereen, jong en oud, welkom om de teams aan te moedigen en/of tijdens de feestavond. Op vrijdag 10 mei is de jeugdafdeling aan de beurt. Er zal uitgepakt worden met leuke spellen en activiteiten en er kunnen stormbanen bedwongen worden. Let op: kinderen dienen al aangemeld te zijn. In de avond speelt het 4e dameselftal een benefietwedstrijd tegen Creators FC. Creators FC is een team dat bestaat uit bekende Youtubers en influencers. Deze wedstrijd is ten behoeve van het Ronald McDonald Huis. Dit goede doel is gekozen door dames 4 ter nagedachtenis aan Luc Engelen, een lid van SV Someren dat twee jaar geleden veel te vroeg is overleden. Daarnaast is Angel Eggs, het bedrijf van de familie Engelen, ook sponsor van het 4e dameselftal. Entree voor deze wedstrijd, welke om 19.30 uur begint, bedraagt 5 euro welke volledig naar het goede doel gaat. 

En dan op zaterdag 11 mei wordt het 80-jarig bestaan groots gevierd. Een bestaan dat begint tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 27 april 1944. In 1945 krijgt de vereniging officiële erkenning van de KNVB. Er wordt gestart in de tweede klasse afdeling Noord-Brabant en in 1947 volgt promotie naar de eerste afdelingsklasse. In 1957 komt Someren voor het eerst uit in de vierde klasse KNVB. Vanaf 1985 gaan de sportieve prestaties met sprongen vooruit. In 1994, het gouden jubileumjaar, promoveert Someren voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klasse KNVB. Vanaf 1996 speelt Someren in de top van de tweede klasse, waarin het in 2002 ongeslagen kampioen wordt. In de jaren die volgen worden er nog vele kampioenschappen en promoties gevierd, waaronder een jaar Hoofdklasse in het seizoen 2012/13. Uiteraard volgen ook enkele degradaties, maar SV Someren laat de afgelopen jaren zien een stabiele hoogvlieger in de tweede klasse te zijn, met nog vele uitstapjes naar de eerste klasse. 

“Op zaterdag gaan we met z’n allen een feestje bouwen in de feesttent op de Potacker. Dit jubileum wordt groots gevierd. Dit gaan we onder andere doen met feestband STOOT!, Team Disco Snolly en lokale helden R.A.T.S.”, aldus de organisatie achter het feest. Kaarten voor het feest kosten 10 euro en zijn te koop via: https://events.flextickets.nl/event/svsomeren-feestavond. Iedereen is welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant