Een deelneemster heeft de bloemen in ontvangst genomen na aankomst over de finish. (Archieffoto: Joyce van Dijk)
Een deelneemster heeft de bloemen in ontvangst genomen na aankomst over de finish. (Archieffoto: Joyce van Dijk)

Joek: ‘Versier huis en straat’

Algemeen 951 keer gelezen

SOMEREN - De Kennedymars door Someren en omstreken wordt dit jaar extra feestelijk aangekleed. Het is namelijk de 60e editie van het wandelevenement, en daarom roept organisator Joek onder meer op om huizen en straten te versieren.

De Kennedymars staat gepland op zaterdag 6 en zondag 7 juli aanstaande. De jubileumeditie wordt van extra elan voorzien, onder meer met een indrukwekkendere beleving voor de lopers. Want hoewel de route grotendeels hetzelfde blijft, zijn er wel degelijk enkele aanpassingen doorgevoerd. 

‘Voor bewoners ook mogelijk om sfeerpakketten te bestellen’

Zoals de start en het vertrek uit Someren-Dorp. “Dit jaar lopen de wandelaars direct na de start een extra ronde door het centrum. Daarna vertrekken ze via de Postelstraat Someren-Dorp uit. Op deze manier komen de lopers een extra keer door het centrum. We hopen hiermee de beleving van zowel de lopers als de bezoekers te verbeteren”, zegt marsleider Patrick Donders.

Joek kiest er echter bewust voor de route grotendeels in ere te houden. Elk jaar ontvangen deelnemers na afloop een evaluatieformulier en zo werd de huidige route met een 8,7 beoordeeld. Iets om te koesteren, aldus de organisator.

Maar anderzijds moet het jubileumfeest dus wel wat body krijgen. Zo presenteert Joek dit keer het ‘lichtpuntje’: onderweg, als de wandelaars zo’n acht uur aan het lopen zijn, komen ze bij een extra rustpost waar enthousiaste vrijwilligers hen een hart onder de riem steken en een kleine snack meegeven.

Persoonlijker

Nog iets nieuws: het binnenkomen bij de finish wordt persoonlijker gemaakt. Marsleider Donders: “We werken al jaren met binnenpraters die de lopers begeleiden tijdens de allerlaatste meters. De binnenpraters worden dit jaar voor het eerst ‘gevoed’ met persoonlijke informatie over de betreffende wandelaars. Zo komen er nog interessantere en indrukwekkendere gesprekken op gang.”

Tot slot hoopt het Joek dat bewoners langs de route het feest compleet willen maken, door hun huis of straat te versieren, te zorgen voor muziek of voor een gezonde snack voor de lopers. ‘Het is voor bewoners ook mogelijk om sfeerpakketten te bestellen om de straat te versieren’, aldus het Joek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant