Afbeelding

SV Lierop heeft weken later nog last van kampioenskater

Sport 814 keer gelezen

LIEROP - Drie weken nadat het feest op de Renkant losbarstte stond de alweer laatste thuiswedstrijd voor kampioen SV Lierop op het programma. Op bezoek kwam nummer twee Eli. De ploeg van kampioenenmaker Tim van Seggelen, die in de topper des keizers baard wat spelers rust en anderen juist speeltijd gaf, speelde nergens meer om. En dat was te merken.

Een blik op de ranglijst leert direct dat de spannendste gevechten komende weken onderin nog plaatsvinden. Daar spelen nog vier teams tegen het ontlopen van de nacompetitie; Boerdonk, De Braak en MVC zijn daarvan al zeker of al direct gedegradeerd. Lierop treft met Eli en Brandevoort nog twee topteams, al gaat het dus meer om de eer.

Dat er weinig meer op het spel staat tegen nummer twee Eli is ook de hele wedstrijd duidelijk. In een aftastende eerste helft begint Eli het gevaarlijkst met een kiezelhard schot op de paal en een uitbraak over rechts die eindigt met een voorzet waaruit nét niet wordt gescoord. 

Vervolgens pakt Lierop de controle in de wedstrijd en is het wel vaker aan de bal, maar zeker niet enorm gevaarlijk. Een schot van Tijn van Nuenen recht op de doelman en een stiftje van Nick Verdonk dat iets te hard is zijn nog de beste mogelijkheden aan Lieropse zijde, met verder enkel wat speldenprikjes over en weer.

Te voorspelbaar

Het spel is aan beide kanten te slordig en voorspelbaar om het de ander echt moeilijk te maken en op die ingeslagen weg gaan beide ploegen de tweede helft verder. De eerste fase na rust weten beide ploegen amper gevaar te stichten en het is pas laat in de tweede helft dat de wedstrijd dan toch opengebroken wordt: na balverlies van Eli op eigen helft stuurt Sjoerd van Heugten topscorer Nick op de doelman af. Die is effectief in de afronding en zet Lierop op voorsprong: 1-0. 

De thuisploeg heeft het veldoverwicht en is de tweede helft wel de betere ploeg, maar wel de betere van twee minderen. Dat het even later ook 2-0 wordt is op basis van de kansen echter wel terecht; Nick schiet de tweede Lieropse treffer van afstand knap binnen, nadat Lierop eerder al een aantal kansen op rij wist te creëren door de bal hoog op het veld te veroveren op een slordig Eli.

Keihard terugslaan

Met het inbrengen van Rens Bekx en Hidde Maas voor Daan Hooglugt en Rob Kornuijt hoopt Tim van Seggelen de wedstrijd op slot te gooien, en de 2-0 lijkt dan de genadeklap te zijn, maar Eli weet zich mentaal knap te weren en slaat keihard terug in de slotfase van deze wedstrijd. 

Eerst is het de 2-1, die keurig achter doelman Han Maas geschoten wordt als de verdediging van de kampioen niet tijdig in weet te grijpen. De rood-witte formatie blijft vervolgens even slordig als in de rest van de wedstrijd en in plaats van het simpel uitspelen van de wedstrijd wordt het een zinderende eindstrijd: Eli maakt een paar minuten voor tijd 2-2 en weet het momentum volledig naar zich toe te draaien. 

Dat betaalt zich in de ultieme slotfase nog uit nadat Lierop een vrije trap halverwege de eigen helft weggeeft. Verdedigen doet de thuisploeg niet, incasseren des meer: uit de voorzet kopt Eli de 2-3 nog binnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant