Han van Hal en Stephan Wijers eindigden afgelopen weekend als zesde op de Grand Prix in het Gelderse Heerde.
Han van Hal en Stephan Wijers eindigden afgelopen weekend als zesde op de Grand Prix in het Gelderse Heerde.

Han van Hal 6e bij Grand Prix op eigen bodem

Sport 288 keer gelezen

HEERDE - Sidecarcrosser Han van Hal uit Lierop nam afgelopen weekend samen met collega Stephan Wijers uit Meijel deel aan de Grand Prix in het Gelderse Heerde. De twee eindigden als zesde en namen zo 26 punten mee naar huis.

De twee hadden veel zin in hun GP op eigen bodem. De kwalificatierace op zaterdag verliep goed met een vijfde plek als resultaat, voldoende voor directe kwalificatie voor de wedstrijden op zondag.

Een dag later werden er twee manches gereden, maar niet voordat de nodige handtekeningen waren uitgedeeld. Het beloofde een zware dag te worden op de mooie zandbaan. In de eerste manche gingen de twee goed van start. Veel strijd met andere combinaties leverde uiteindelijk een tiende plaats op. 

Inhaalacties

De tweede manche begon wat minder voortvarend. Van Hal en Wijers moesten zich terugvechten maar deden dat met verve. Na flink wat inhaalacties eindigden ze als zesde.

De resultaten waren voldoende voor een zesde plek in het eindklassement, waardoor de twee 26 punten mee naar huis namen. In de totale WK-stand staan ze nu op een zevende plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant