Deze kerstvakantie speelt toneelvereniging Crescendo uit Someren de voorstelling 'Animal Farm'. Dinsdag werd er nog druk gerepeteerd.
Deze kerstvakantie speelt toneelvereniging Crescendo uit Someren de voorstelling 'Animal Farm'. Dinsdag werd er nog druk gerepeteerd.

‘In de laatste weken komt echt alles bij elkaar’

Algemeen 978 keer gelezen

SOMEREN - Deze kerstvakantie speelt toneelvereniging Crescendo uit Someren haar eigen bewerking van het beroemde boek ‘Animal Farm’. Vrijdag 29 december is de première in theater De Ruchte in Someren. 

De toneelvereniging is al maanden bezig met ‘Animal Farm’. In dit iconische verhaal van George Orwell besluit een groep boerderijdieren dat ze er schoon genoeg van hebben. Altijd maar ploegen en zweten voor de gemene meneer Jansen. En als het tijd wordt om de dieren te voeren, dan is hij nergens te bekennen. Daarom steken de dieren de koppen bijeen en bedenken ze een plan om die luilak voor eeuwig en altijd van het erf te verjagen. Als het ze lukt, dan zullen zij er voortaan zelf voor zorgen dat elk dier op tijd en evenveel te eten krijgt. Echter, niet elk dier hoeft hier over nadenken. De varkens lijken wel heel precies te weten wat er moet gebeuren. Na een intensief en leuk repetitieproces, is het nu bijna zover: de voorstelling gaat de planken op. De spelers hebben hard gewerkt aan hun karakters, zij spelen namelijk dieren. Varkens, paarden, honden, katten, kippen, alles passeert dit jaar de revue. Tijdens de repetities is er flink gezocht naar de juiste balans tussen dierlijke en menselijke eigenschappen en het resultaat liegt er niet om. Van jong tot oud, alle acteurs gebruiken lichaam, stem en alles wat ze verder in zich hebben om hun rol zo goed mogelijk neer te zetten. “Het originele verhaal staat bekend om een serieuze toon, maar deze voorstelling is absoluut geschikt voor de hele familie. Het stuk zit vol humor, bijzondere personages en natuurlijk mooie muziek”, aldus de vereniging. “In de laatste weken komt echt alles bij elkaar: decor, grime, techniek, spel en muziek. Samen met ons geweldige productieteam hebben we ervoor gezorgd dat alles in het goede tempo voortgang kreeg en nu zijn we er helemaal klaar voor. We kunnen niet wachten om ons publiek weer te laten genieten van een heerlijke voostelling in de kerstvakantie” laten de regisseurs Robert van Leeuwen en Hanneke Jeronimus weten. 

De voorstelling ‘Animal Farm’ gaat vrijdag 29 december om 19.30 uur in première. Verder draait de voorstelling nog op zaterdag 30 december om 14.30 uur, dinsdag 2 januari om 19.30 uur, woensdag 3 januari om 19.30 uur, vrijdag 5 januari om 19.30 uur en zaterdag 6 januari om 14.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.deruchte.nl en kosten 19,50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant