Kinderen van De Zevensprong met de paashaas. Een traditie sinds de oprichting van de buurtvereniging in 1973.
Kinderen van De Zevensprong met de paashaas. Een traditie sinds de oprichting van de buurtvereniging in 1973.

‘De saamhorigheid is enorm’

Algemeen 624 keer gelezen

SOMEREN - Buurtvereniging De Zevensprong uit Someren bestaat 50 jaar. Dit vieren zij aankomend weekend uitbundig met een feestweekend. “Het wordt één groot feest”, aldus voorzitter van de vereniging Jos Janssen.

door Jordy van de Brug

Een buurtvereniging die floreert, je hoort het niet vaak meer. Bij De Zevensprong is het anders. Inmiddels kent de vereniging 76 gezinnen die lid zijn en dat aantal lijkt alleen maar te stijgen. “In 1973 begon het met 71 gezinnen en in die tussentijd is dat eigenlijk nooit echt minder geworden”, zegt voorzitter Jos. Ondertussen wonen er in de buurt, die bestaat de Keizerstraat, Molenbergstraat, Muldersweg, Keizerweg, Beemdstraat, De Willigen en Broekstraat, weer vele jongen gezinnen en is de sociale saamhorigheid groot, mede door het zevenkoppige en fanatieke bestuur. “We zorgen ervoor dat iedereen die in onze buurt komt wonen zich direct thuis voelt, maar we leven ook mee als er een gezin iets overkomt. Dat stukje betrokkenheid wordt erg gewaardeerd merken we”, zegt bestuurslid Hanny Hanssen. Dave Douven, sinds 2021 woonachtig in de Keizerstraat, kan dit beamen. “Ik werd enorm hartelijk en vriendelijk ontvangen met mijn gezin. Ik vond het zo leuk dat ik na een tijdje heb besloten om in het bestuur te stappen.” 

Traditie
In de halve eeuw dat de buurtvereniging bestaat zijn er een enorm aantal activiteiten voorbijgekomen, van darten tot aan kienen en van een wijnproefavond tot aan kerststukjes maken. Maar Pasen en Sinterklaas zijn volgens het bestuur toch wel de favoriet. “De paashaas die elk jaar langs de deuren gaat is al een traditie vanaf het eerste uur. Nog altijd doen wij dit en dit willen wij ook graag in stand houden, evenals Sinterklaas”, zegt Jos.

Feestweekend
Het gouden jubileum van de Zevensprong wordt gevierd op 9, 10 en 11 juni. Het feestprogramma begint op vrijdag 9 juni met Funkienen onder leiding van Ad van Seggelen met heel veel mooie kienprijzen. De funkienavond is van 19.15 tot 21.30 uur. Gratis toegang voor alle bewoners van de buurt (leden en niet-leden). Zaterdag 10 juni van 13.30 tot 17.00 uur is er kindermiddag met een springkussen, speelgames met professionele VR-brillen. Zaterdag van 19.30 tot 0.30 uur is er een feestavond met een DJ en de Somerense coverband Fever. Alle (oud) bewoners van de buurt, leden en niet-leden zijn welkom. Op zondag 11 juni wordt het jubileumfeest van 12.30 tot 17.30 uur afgesloten met een gezellige brunch met jaarvergadering en huldiging van de jubilarissen. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met een optreden van de Opkikkers uit Someren.

Het hele feestweekend vindt plaats bij of in de feesttent vlakbij Keizerstraat 73, bij het oude mulderspaadje.

Uit de krant