Mike Frenken met de wereldtitel om zijn middel.
Mike Frenken met de wereldtitel om zijn middel.

Mike Frenken pakt zijn eerste wereldtitel in de Elite Combat League

Algemeen 955 keer gelezen

ÜBACH-PALENBERG - Mike Frenken (24) wist afgelopen weekend in het Duitse plaatsje Übach-Palenberg, net voorbij Landgraaf, zijn eerste wereldtitel te pakken. Dit werd gedaan in het eerste evenement van vechtsportorganisatie Elite Combat League (ECL).

door Niels Bouwmans  

Tegenstander van dienst was dit keer Cedric de Keirsmaeker. De Vlaming is geen onbekende voor Frenken, zij hebben samen weken met elkaar opgetrokken in de Videoland serie House Of Glory. Beide heren zaten in team Rico. Frenken schopte het daar tot de halve finale, de Keirsmaeker moest genoegen nemen met de functie ‘’reserve vechter’’.

De avond had een bomvol programma. Interessant aan dit ECL-evenement is dat alle gevechten in een octagon gevochten werden, een MMA-kooi. Door deze hele avond heen waren er kickboks, MMA en Muay Thai gevechten georganiseerd. Het ‘main event’ was voor de jonge Somerenaar weggelegd.

In de eerste ronde was het vroeg aftasten. De stoten en trappen werden afwisselend uitgedeeld en geïncasseerd. Ineens was er de rechtse directe stoot van Frenken die voor de Keirsmaeker één te veel was. De Vlaming viel naar de grond, maar herstelde. De scheidsrechter van dienst was echter al aan het tellen, waarna ook het hoofd van de Keirsmaeker begon te schudden. Het was gedaan. In anderhalve minuut heeft Frenken eindelijk zijn eerste titel in het kickboksen te pakken. Trainers Nieky Holzken en Sjef Weber konden niets anders dan trots zijn en zagen hun talent vanaf het looppodium de lucht in gehezen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant