Burgemeester Dilia Blok met om haar heen de groep van Orange the World.
Burgemeester Dilia Blok met om haar heen de groep van Orange the World. Patrick Janssen

Tegel gelegd tegen geweld richting vrouwen

Algemeen 231 keer gelezen

SOMEREN - Afgelopen zaterdag is er bij de ingang van De Ruchte in Someren een speciale tegel gelegd waar aandacht wordt gevraagd voor het geweld tegen vrouwen. De tegel werd gelegd door burgemeester Dilia Blok en de actiegroep van ‘Orange the World’.

De speciale tegel werd op 25 november 2022 aan het gemeentebestuur van Someren overhandigd bij de actiebijeenkomst van Orange the World. Orange the World is een wereldwijde campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Eerder werd in de gemeente Someren al een Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis en werden de molens Den Evert en De Victor oranje verlicht. Deze acties vinden ook dit jaar plaats. Dit allemaal om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. 

‘Het is verschrikkelijk dat zoveel vrouwen en meisjes in de wereld te maken krijgen met geweld. Ook hier in Nederland, ook hier in Someren. Hier mogen wij onze ogen niet voor sluiten. Met de tegel op een betekenisvolle plek als De Ruchte geven we aan dat dit onderwerp ons aan het hart gaat en hier niet zomaar aan voorbij willen lopen’, aldus de burgemeester.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant